"ALEKS MAJER"
"ALEKS MAJER"

Omiljeni štićenik Ćudljive dame je mamin sin i ima cipele od zlata... Ili bar od bronze (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.15. | 13:54

Aleks Majer je na trećoj poziciji u trci za zlatnu kopačku Evrope, iznad Koste, Nejmara, Kejna...

ALEKS MAJERU današnje vreme kada se za svakog fudbalera koji odigra iole pristojnu polusezonu nudi na desetine miliona evra, teško je naći nekoga ko dugo ostane u jednom klubu. Aleksandar Majer je u dresu Ajntrahta prošao i lepo i ružno. Od dva gola u sezoni do 15 na polusezoni, od Cvajte do borbe za Evropu. Ipak, već 11 sezona se jedna stvar na Valdstadionu nije promenila – četrnaesticu nosi legenda tima iz Frankfurta Aleks Majer.

Tridesetdvogodišnji gorostas je visok 196 centimetara, ali je veći deo karijere proveo na poziciji ofanzivnog veznog. U poslednjih par sezona igra još bliže golu i sa manje defanzivnih zadataka što je dalo rezultate kakve niko nije očekivao. Naime, Majer je u prvih sedam sezona za Ajntraht postigao 51 gol, a u poslednje četiri čak 68.

Izabrane vesti

Trenutno je u trci za titulu najboljeg strelca Evrope na trećoj poziciji koja je, budimo realni, u vreme Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, ekvivalent tituli prvog golgetera Starog kontinenta. Aleks je sa 19 postignutih golova trenutno ispred imena kao što su Dijego Kosta, Nejmar, Roben, Tevez, Kejn... No, on ne smatra da će pobediti ni u Nemačkoj.
„U sjajnoj sam formi, najboljoj u karijeri, ali rekao sam jednom, ponoviću nije problem. Arjen Roben će biti najbolji strelac Bundeslige, nemam nikakvu dilemu. Naravno da bih voleo da ja budem na vrhu kada se trka završi, ipak mislim da je Arjen u blagoj prednosti iako imam dva pogotka više.”

Nikada sebe nije stavio ispred kluba. U maju 2011. kada je Ajntraht ispao u Cvajtu, na Valdstadion je stiglo na desetine ponuda, svi su hteli fudbalera od dva metra koji zna praktično sve sa loptom, a Majer nije ni pomislio da ode: „Klub je uvek bio tu za mene, kada je bilo dobro i kada je bio loše. Apsolutno je prirodno da ostanem i pomognem svojoj ekipi da se vrati u elitu što pre”, Majer je u Cvajti postigao 17 golova i bio prvi strelac druge lige.

Kada su ga jednom prilikom upitali u čemu je tajna njegovog uspeha, M​ajer je odgovorio sledeće:
„Uvek slušam mamu kakav god savet da ima za mene, nemam nikakvu dilemu, znate, majka je uvek u pravu.”

Ajntraht je zahvaljujući njemu trenutno na poziciji broj osam u Bundesligi, samo četiri boda od Augzburga koji je šesti i drži tu poslednju poziciju koja vodi u kontinentalna takmičenja, a Bog fudbala, kako ga zovu navijači Ajntrahta, najavio je da će karijeru završiti u crveno-crnom dresu. Pa kako drugačije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NemackaEvropaAleksander MajerAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara