"Frančesko Toti"
"Frančesko Toti"

Olimpiko kliče bombarderu Totiju, Lacio potonuo u Torinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.13. | 22:40

Princ Rima postigao 226. gol u karijeri, čime je zacementirao drugo mesto večne liste strelaca Serije A – 2:0

Frančesko TotiFrančesko Toti nastavlja da gazi! Živa legenda Rome i u 36. godini pokazao je i dokazao da nije za staro gvožđe i da još uvek može da igra kao veliki deo mnogo mlađih kolega u Seriji A. Pogledajte samo detalj, odnosno dodavanje, takozvanu štiklu, iz prvog poluvremena koja je sve ljubitelje fudbala ostavila bez daha.

Izabrane vesti

Fenomenalni kapiten Vučice bio je strelac drugog pogotka na meču sa Parmom, čime je stigao do 226. pogotka u karijeri, čime je zacementirao drugu poziciju večne liste strelaca Serije A, a imao je još sijaset prilika da taj bilans i poveća.

Fudbaleri Parme su samo na mahove pružali otpor veoma raspoloženim Rimljanima, koji su imali ogromnu želju da do vrha napune gol Mirantea. Prvi pogodak viđen je već u 7. minutu utakmice, kada je Erik Lamela iskoristio spektakularan volej udarac Danijelea de Rosija i zatresao mrežu golmana Parme.

Do kraja prvog dela igre propušteno je nekoliko prilika na obe strane da se rezultat promeni, mahom domaćih igrača, međutim, mreže su mirovale sve do 70. minuta, kada je Toti poslao projektil koji je probio živi zid, ali i protutnjao pored golmana Mirantea, koji je nemoćno samo legao na zemlju i ispratio radost navijača na Olimpiku.

Do kraja susreta Princ Rima je ispustio još nekoliko sjajnih prilika da uveća prednost, međutim, nije bio precizan. A ovo je samo jedna od njih, kada lopta umalo nije slomila prečku!

Roma je ovim trijumfom skočila na deobu pete pozicije sa 47 bodova, koliko imaju Inter i Lacio, dok je Parma 11. sa 35 bodova.

Na severu Italije Lacio se nije lepo proveo u Torinu, gde je istoimeni klub naneo Nebesko-plavima treći uzastopni poraz u Seriji A – 1:0. Jedini strelac na meču bio je Jonatas u 82. minutu na asistenciju Alesija Ćerćija.

Lacijali su se u velikom problemu našli već u 16. minutu utakmice, kada je bivši igrač Bordoa Mišel Sijani zaradio crveni karton, i tako ostavio saigrače na milost i nemilost ekipi kojoj su bodovi preko potrebni u borbi za opstanak.

Torino sada beži iz donjeg dela tabele, i dolazi na deobu 10. pozicije, gde se nalazi još pet klubova.

SERIJA A - 29. KOLO

Subota:

Katanija - Udineze 3:1 (0:0)
/Gomez 49, 67, Lodi 71 - Muriel 81/

Bolonja – Juventus 0:2 (0:0)
/Vučinić 62, Markizio 74/

Nedelja:

Sijena – Kaljari 0:0

Napoli – Atalanta 3:2 (1:1)
/Kavani 4p, 65, Pandev 82 – Kanavaro 31ag, Denis 73/

Peskara – Kjevo 0:2 (0:0)
/Stojan 88, Teru 90+2/

Fiorentina – Đenova 3:2 (1:0)
/Akvilani 33, Kvadrado 62, Kasani 77ag – Portanova 58, Antoneli 69/

Milan – Palermo 2:0
/Baloteli 8p, 66/

(odloženo) Sampdorija - Inter

Torino – Lacio 1:0 (0:0)
/Jonatas 82/

Roma – Parma 2:0 (1:0)
/Lamela 7, Toti 70/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alesio ĆerčiDanijele De RosiEvropaFrančesko TotiItalijaLacioLamelaParmaRomaSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara