"Partizan igrao samo na početku meča"
"Partizan igrao samo na početku meča"

Olimpija trojkama “izbombardovala" anemični Partizan

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 18:36

Partizan nastavio niz poraza, domać ubacio 13 trojki iz 24 pokušaja

Partizan igrao samo na početku meča

Partizan je i u Ljubljani nastavio ovosezonski crni niz i izgubio od Olimpije sa 87:58. Navijači šampiona Srbije verovatno ne pamte kada su crno-beli poslednji put doživeli četiri vezana poraza i to veoma ubedljiva.

Izabrane vesti

Utakmica u LJubljani još jednom je pokazala da je ova ekipa u procesu stvaranja, ali i da joj je potrebno još nekoliko novih igrača. Partizanu je ovo bio treći poraz u regionalnom takmičenju, uz još jedan neuspeh na startu Evrokupa.

Dolazak Milana Mačvana koji je u petak dogovorio povratak u klub sigurno će popraviti bledu sliku o izdanjima Partizana u dosadašnjem toku sezone, ali povremeni reprezentativac Srbije tek sutra će biti registrovan za crno-bele.

Kao što je Vujošević nekoliko puta napominjao ove sezone, jasno je da Partizanu nedostaje jedan bek koji bi povezao igru ekipe i doneo crno-belima dodatni kvalitet pre svega u organizaciji napada.

Uzrok poraza u Ljubljani beogradski tim mogao bi da pronađe i u slaboj igri u odbrani, kao i u fantastičnom šutu za tri poena slovenačke ekipe. Domaćin je pogađao sa svih strana, iz raznih pozicija i kad god je to želeo.

Partizan se dobro držao u većem delu prvog poluvremena, ali je u finišu tog dela igre potpuno pao pred “baražnom vatrom” domaćina predvođenih Fincem Salinom i Bugarinom Nikolovim.

Olimpija je u jednom trenutku imala šut za tri poena 17/10, a o Partizanovim velikim problemima u napadu najbolje svedoči i podatak da u prva četiri minuta treće deonice nije postigao nijedan koš.

Najefikasniji u Olimpiji bio je Blaž Mahkovič sa 19 poena, a Edo Murič ubacio je 17 za Partizan.

(FOTO: Union Olimpija/Igor Kupljenik/MI-PRESS)


tagovi

Duško VujoševićEdo MurićJadranska ligaOlimpijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara