Okuka: Vojvodina ne sme da bude sedma ili osma

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.09.18. | 14:36

Novi trener novosadskih Lala obećava povratak u vrh srpskog fudbala

Povratnik na mesto trenera Vojvodine Dragomir Okuka rekao je na promociji u Novom Sadu da Lale moraju da budu u vrhu srpskog fudbala i da ne smeju da se zadovoljavaju sedmim ili osmim mestom.
“Nije kurtoazija i filozofiranje, ali Vojvodina uvek mora tamo da bude i da igra Evropu. Baviti se time zašto to sada nije tako, bilo bi iluzorno, ali da mislim da Vojvodina treba da bude sedma, osma ili 10, sigurno ne bih bio ovde. Dugo sam analizirao situaciju i mislim da ovaj tim ima veći potencijal od onoga što pokazuje”,  rekao je Okuka.

Ovaj fudbalski stručnjak je prvi put predvodio Vojvodinu tokom tri meseca u sezoni 1999/2000.
“Svaki trener kaže kako želi brz, atraktivan i dinamičan fudbal, sa mnogo golova, ali ja nisam od onih koji mnogo obećavaju, niti smatram da se nešto može obećati, osim toga da ćemo učiniti sve da, čak i kada izostane rezultat, publika zadovoljna napusti stadion. To znači da se igrači bore tokom svih 90 minuta, da su disciplinovani i da imaju respekt protivniku, navijačima, sudijama i finansijerima, kao i jedni prema drugima, odnosno sve ono što UEFA promoviše kao vrednosti fudbala. Ako uspemo u tome, siguran sam da će to biti igra koju će publika zavoleti i podržati”, naglasio je Okuka.

Izabrane vesti

Zanimljiv, ali ne i pohvalan podatak, otkako je Okuka 2000. otišao iz Vojvodine, na klupi novosadskoj kluba prodefilovalo je čak 40 trenera.

On je sa Vojvodinom potpisao dvogodišnji ugovor, a u radu će mu pomagati pomoćni treneri Radovan Krivokapić i Zoran Vasiljević, trener golmana Milan Jovanić i analitičar Stefan Janković, dok će funkciju kondicionog trenera i dalje obavljati Aleksandar Janković.

Foto: Action images


tagovi

Dragomir Okuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara