""
""

Ogorčenost u Vojvodini posle Marakane: Pokrali nas, tukli, pretili, nisu dali centar da pređemo...

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.12.13. | 09:35

Iz tabora Lala stižu žestoke kritike i žalbe na račun tretmana koji su imali protiv Crvene zvezde. „Nećemo pisati saopštenja i tražiti zaštitu od FS Srbije. Nema potrebe. Od fudbalske istine se ne može pobeći. Čekaju nas rivali iz Albanije i Lihtenštajna“

Veliko je razočarenje u taboru Vojvodine posle gostovanja na Marakani. Kako u ekipi, tako i u upravi kluba. Pored bolnog poraza u nadoknadi vremena, Lale ne mogu da se pomire ni sa suđenjem na Marakani.

Generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović ne krije razočaranje tretmanom koji je njegov klub imao u okršaju protiv Crvene zvezde.
„Mi, u Vojvodini, nismo zlatiborske veverice da ne znamo kako Šekspirov Otelo može da se režira na razne načine. Ali kako god da radimo u srpskom fudbalu, sa surovom istinom suočićemo se čim izađemo na evropsku scenu. Pošto tamo nema mog čoveka iz Surdulice, kad se utakmica završi, odlazimo u ćošak i postiđeno nastavljamo sa klečanjem na kukuruzu“, kaže Rabrenović za Žurnal.

Izabrane vesti

On podseća da ovo nije prvi put da se sudi na štetu Vojvodine u Beogradu...
„Vojvodini ovo što je doživela u subotu nije prvo takvo iskustvo. Navikli smo već. Sećamo se finala kupa sa Crvenom zvezdom i Partizanom, pa utakmice u Novom Sadu kada su nam poništena dva gola, a čovek koji je odlučio da tako bude skinut s liste za sva vremena… I tako se u ovom našem nesrećnom fudbalu već godina vrtimo u krugu koji smo sami začarali. Sve se svodi na jeftine režije, performanse i skečeve.“

Operativac novosadskog superligaša podeća da se u Evropi vidi ko kako radi i kakav nam je fudbal...
„Ni posle najnovijeg iskustva nećemo se baviti uzaludnim poslom, nećemo pisati saopštenja i tražiti zaštitu od FS Srbije. Nema potrebe. Od fudbalske istine se ne može pobeći. Čekaju nas rivali iz Albanije i Lihtenštajna. Oni će, kad od njih naši klubovi junački ispadnu, pokazati gde nam je mesto. Kako radimo, tako će nam i biti. Ne prolazi u evropskom fudbalu ono što već godinama radimo kod kuće, te naše laži, prevare i burazerski marifetluci“.

Novosađani su razočarani i dešavanjima na tribinama. Navijači Zvezde sa zapadne tribine su posle drugog gola svog tima pokušali da fizički napadnu deo rukovodstva Vojvodine u svečanoj loži, ali su nemile scene sprečili nešto stariji navijači u duksevima Delija, koji su stali ispred gostiju iz Novog Sada i incident je sprečen.

Ogorčenost i razočaranje vlada i među igračima kluba sa Karađorđa.
„Nije na igračima da komentarišu suđenje, ali nam je bilo mnogo teško da igramo kada se svaki duel kažnjavao faulom. U nas se uvukla nervoza, igrali smo pod tenzijom, a na snimku se sve vidi. Mnogo toga išlo je na našu štetu“, rekao je za Novosti kapiten Miroslav Vulićević.

Iskusni golman Srđan Žakula koji je Milijašu odbranio penal u 90. minutu takođe kritikuje suđenje na Marakani.
Nismo zaslužili poraz i remi bi bio realan ishod. Međutim, u subotu na Marakani viđeno je mnogo žutih kartona za moje saigrače, a s druge strane, za nas faulovi nisu svirani. Posebno nad Škuletićem. U drugom poluvremenu nije nam dozvoljeno da pređemo na drugu polovinu, a ko je hteo da vidi, video je da su nas tukli. Možda bi bilo drugačije da nismo odmah posle tri dana igrali taj meč, ali to je naš fudbal“, rezigniran je Žakula. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaMiroslav VulićevićRadisav RabrenovićSrbijaSrđan ŽakulaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara