"Perica Ognjenović"
"Perica Ognjenović"

Ognjenović za MOZZART Sport: Mnogi mogu samo da sanjaju poziv Real Madrida! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.01.13. | 12:28

"Sam boravak u Real Madridu je priznanje samo po sebi. Možda sam mogao i malo više da igram, Del Boske je sjajan trener koji je verovao u mene, ali sam imao i problema sa povredama, tako da nisam ostavio neki dubok trag. Svejedno, taj period mi je veoma drag", kaže nekadašnji ljubimac severne tribine

Perica Ognjenović

Uživa u slobodnom vremenu, kuje planove za budućnost... Posle blistave, ali i turbulentne karijere, Perica Ognjenović,nekadašnja perjanica Crvene zvezde, otišao je u zasluženu fudbalsku penziju i sada, kako kaže, ima vremena da dobro razmisli o svemu.

Sjajni dribler je posle dve godine provedene u Real Madridu promenio mnogo manjih klubova širom Evrope i Azije, a karijeru je završio u Jagodini.  
“Osećam se sjajno. Imam mnogo slobodnog vremena i to mi prija. Želim da mi se slegnu utisci, a onda ću videti kako i šta dalje. Najlogičnije je da ostanem u fudbalu, to je moj teren na kojem se najbolje snalazim. Voleo bih da jednog dana budem trener. Mada, nikad se ne zna. Ne žurim nigde, najbitnije mi je da se dobro odmorim”, rekao je Ognjenović za MOZZART Sport. 

U fudbalskom smislu mnogi su od Perice Ognjenovića očekivali više, verovatno i on sam. Međutim, ovaj 35-godišnjak kaže da ne žali ni za čim i dodaje da je veoma ponosan na boravak u španskoj prestonici. 

“Sam boravak u Real Madridu je priznanje samo po sebi. Možda sam mogao i malo više da igram, Del Boske je sjajan trener koji je verovao u mene, ali sam imao i problema sa povredama, tako da nisam ostavio neki dubok trag. Svejedno, taj period mi je veoma drag. Mnogi mogu samo da sanjaju poziv Real Madrida”.

Izabrane vesti

PERICA OGNJENOVIĆ

Datum rođenja: 24. februar 1977. 
Mesto rođenja: Smederevska Palanka
Karijera: Mladost Goša (1993-1994), Crvena zvezda (1994-1998), Real Madrid (1999-2001), Kajzerslautern (2002), Dalijen (2003), Dinamo Kijev (2003-2004), Anže (2005), Selangor (2006), Ergotelis (2006-2008), Kalitea (2008-2009), Jagodina (2009-2011).
Trofeji: Šampion SR Jugoslavije 1995, osvajač Kupa SR Jugoslavije 1995, 96, 97, šampion Španije 2001, osvajač Lige šampiona 2000.
Reprezentacija: SR Jugoslavija (1995-1998), 8 utakmica

Nekadašnji ljubimac crveno-belog Severa kaže da je srpski fudbal u periodu kada je on igrao u Crvenoj zvezdi bio mnogo kvalitetniji. Ž
“Nije nikakva tajna da nam fudbal ne izgleda najbolje. To se vidi po rezultatima i reprezentacije i klubova. U vreme kada sam igrao u Crvenoj zvezdi naša Prva liga je bila mnogo kvalitetnija, sada se dešavaju neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Imamo talente, to je nesporno, ali nešto mora da se promeni. Ja kao zvezdaš se nadam će klub stati na noge i ponovo biti onaj stari. Ne mogu da pričam šta bi trebalo da se promeni, jer nisam odavno u klubu i nisam siguran kakve sve probleme Zvezda ima”.

Tokom fudbalske karijere je stekao mnogo prijatelja, ali, kako kaže, neke skoro da uopšte i ne viđa. Sa generacijom iz Crvene zvezde je izgubio kontakt.
“Ekipa se brzo rasula po inostranstvu, tako da smo pogubili kontakte, što je normalno. Naravno, uvek je lepo kad sretnete stare drugare i podsetite se nekih zajedničkih anegdota”. 

Piše: Borjan Popović


tagovi

EvropaPerica OgnjenovićPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara