"Detalj sa Čika Dače"
"Detalj sa Čika Dače"

OFK u sigurnim vodama, „nezainteresovani“ Radnički 1923 se spasio u 94. minutu

Vreme čitanja: 6min | sub. 10.05.14. | 18:54

Romantičari sigurni protiv Napretka. Kragujevčani u trileru protiv Javora iščupali remi. Trener Bekvalac zbog nezalaganja dvojicu igrača izveo već posle prvog poluvremena

Detalj sa Čika DačeZlata vredna pobeda OFK Beograda u 28. kolu Superlige u kojem su Romantičari sačuvali superligaški status, pošto su na Karaburmi savladali Napredak sa 2:1 i pobegli na velikih plus šest u odnosu na timove ispod crte.

Počelo je kao što su na Omladinskom stadionu mogli da sanjaju u najlepšim snovima pošto je Nemanja Janičić oborio Aleksandra Čavrića u kaznenom prostoru gostiju, a najbolji strelac OFK-a preuzeo odgovornost i 11. golom u sezoni već u četvrtom minutu meča doneo domaćima inicijalnu prednost. Veliki talenat je početkom drugog poluvremena potvrdio i Dejan Dražić, koji je posle solo prodora proigrao Ivicu Jovanovića, a on drugi put primorao Dalibora Milenkovića na kapitulaciju, pa je Ibrahima Mama Ndiaje u nastavku meča mogao samo da ublaži poraz Kruševljana.

Izabrane vesti

OFK je, pak, petom pobedom u poslednjih šest kola (pre toga je na 10 utakmica sakupio samo dva boda) uplovio u sigurne vode pošto sada ima nedostižnih osam bodova više od Javora, sedam od OFK Beograda, šest od Slobode, pet od Donjeg Srema i Radničkog 1923.

Dakle, Romantičari mogu da se opuste u naredna dva kola, odnosno gostovanju kod Crvene zvezde i potom susretu sa Donji Sremom na koncu sezone. Plavo-beli prebrinuli muke.
"Naš najteži protivnik u poslednjih šest kola, ali želeli smo pobedu i uspeli smo da dođemo do nje. Drago mi je što sam u trećem mandatu u OFK Beogradu uspeo da ga sačuvam u ligi", samouvereno je rekao kormilar OFK-a Zlatko Krmpotić, koji je pobrao i pohvale kolege Nenada Lalatović.
"Čestitke OFK Beogradu. Odličan tim imaju, pokušali smo da ih iznenadimo, ali nismo uspeli. Zasluženo su ostali u ligi, mislim da te zasluge pripadaju treneru Krmpotiću".

Mnogo teži raspored ima Radnički iz Kragujevca, koji gostuje kod Novog Pazara, a potom čeka Jagodinu. Međutim, ni na Čika Dači ne mogu da budu sasvim nezadovoljni, jer su u susretu sa Javorom bili na ivici ambisa pošto su gosti imali vođstvo od 2:0, pa 3:2 sve do četvrtog minuta sudijske nadoknade, ali su na kraju morali da se zadovolje remijem od 3:3.

Pritom, Kragujevčani su se u prvih pola sata bukvalno raspadali, pa je trener Dragoljub Bekvalac zbog nezalaganja već u tom periodu iz igre izveo Nikolu Kovačevića i Dragana Čadikovskog. Ispostavilo se – pravi potez, pošto je jedan od dvojice rezervista Ivan Petrović samo minut posle drugog gola Javora maltene sa pola terena (oko 40 metara) matirao neopreznog Sašu Mišića i vratio Radnički u život.

Usledila je potom još jedna bomba, ovaj put Filipa Kneževića iz slobodnog udarca sa nekih 30 metara, da bi nekadašnji fudbaler Radničkog Stanimir Milošković opet Javoru doneo prednost. Ali, prerano su počeli Ivanjičani sa slavljem, pa je Marko Adamović u 94. minutu raspalio po lopti i sačuvao bod na Čika Dači.
"Pogrešio sam što sam Kovačevića hteo da uvrstim u tim, iako sam znao da ima konflikte sa navijačima. Obećao mi je da neće biti problema zbog ovako zasluženog odnosa prema njemu, ali se nije se snašao. Što se tiče Čadikovskog, ovo mu je bila poslednja prilika. On je obećao da će rešiti utakmicu. Nije to uradio i više nisam mogao da trpim tu njegovu igru samo na osnovu obećanja... Pojedini igrači su preskočili rang, ali će se ubrzo vratiti odakle su došli. Ne zaslužuju da igraju Superligu", kritikovao je Bekvalac.

Sasvim zadovoljan nije mogao da bude ni Slavenko Kuzeljević.
"Obećali smo da ćemo u Kragujevu pokušati da u jednoj bespoštednoj borbi dođemo do bodova spasa. Bili smo tako blizu, pa ne mogu ništa da zamerim igračima, posebno ne na želji. Ali, ako želite opstanak ne smete da ispustite ovakvo vođstvo".

Remi i na Banjici gde su se sastala još dva direktna rivala u borbi za opstanak. Ipak, kao da je pritisak vezao noge igračima Rada i Donjeg Srema pa je meč završen bez golova.

Jalova inicijativa Građevinara nije bila dovoljna da se probije bedem pred golom Nemanje Belića.
"Nedostajao je taj jedan gol. Stvorili smo više šansi, trudili se, ali lopta jednostavno nije htela da uđe. Komentar ovog meča mogao bi da stane u jednu rečenicu – nema gola, nema pobede", kratko je posle meča sumirao utiske trener Rada Stevan Mojsilović.

Logično, Spasoje Jelačić sasvim drugačije raspoložen.
"Izuzetno povoljan rezultat za nas. Došli smo da ne izgubimo i u tome smo i uspeli. Čekali smo svoju priliku, u drugom poluvremenu smo imali nekoliko dobrih šansi koje smo nažalost promašili. Najbitnije je, ipak, da sami odlučujemo o svojoj sudbini", rekao je Jelačić misleći na predstojeće okršaje sa Slobodom i OFK Beogradom.

Golova nije bilo ni u Novom Pazaru gde su domaći vojevali bitku za Evropu sa Čukaričkim, koji je bio možda i bliži pobedi, ali nije uspeo da zatrese mrežu domaćina, pa ćemo ime trećeplasiranog tima na tabeli saznati posle večerašnjeg duela Vojvodine i Jagodine u Novom Sadu. Revanšira li se Jagodina Novosađanima za poraz u finalu Kupa napraviće veliki korak ka izlasku na evropsku scenu.

Pazarcima je ona maltene izmakla iz ruke, a Čuka više ne zavisi od sebe.
"Prosto je neverovatno iz kakvih prilika mi ne uspevamo da damo gol. Imamo krizu rezultata, ali ne i igre. Međutim, u poslednja četiri kola iz četiri udarca smo primili četiri gola i uspeli da osvojimo samo jedan bod. To je posledica velikog broja mladih igrača, koji se privikavaju na uslove  Superlige", potrudio se da objasni Vladan Milojević, dok se kolega iz Novog Pazara Zoran Njeguš kratko nadovezao.
"Imali smo turbulentnu nedelju i nismo bili 100 odsto fokusirani na ovu utakmicu. Pružili smo jednu od slabijih partija. Ali, već za četiri dana očekuje nas utakmica sa davljenikom iu Kragujevca, koji se grčevito bori za opstanak. A mi želimo da se sa pobedom oprostimo od naših vernih navijača". Slavlje Nišlija

Na Čairu, navijači Radničkog iz Niša i Spartaka zajedno su novijali u  rezultatski nebitnom meču u kojem su se domaćini bolje snašli i slavili sa 2:1 zahvaljujući golovima u prvom poluvremenu.

Junak pobede bio je Aleksandar Jovanović, koji je prvo asistirao Ivanu Pejčiću za 1:0, a potom i sam zatresao mrežu Subotičana za prednost od dva gola koja je Radničkom osigurala bodove. Andrej Mrkela je u samom finišu meča postigao utešni gol za Subotičane, koji su meč iskoristili i da omladincima Bojanu Čiči i Zvonku Jakovljeviću ukažu priliku da debituju u seniorskom sastavu.

Na drugoj strani...
"Ovaj susret će ostati upamćen po debiju 16-godišnjeg Nikole Mitrovića, kadetskog reprzentativca", hvali najmlađeg člana svog tima Nenad Stamenković iz Radničkog uz standardne čestitke igračima na pobedi.

Zahvalnice i iz usta Dragija Kanatlarovskog, ali pre svega navijačima Radničkog i Spartaka.
"Radnički je bio bolji i zasluženo pobedio.Ako je nešto dobro u ovom porazu, a poraz ne može da bude dobar, to je ovo zajedničko navijanje. Drago mi je što sam ponovo u Nišu. Za ovaj lepi stadion vežu me lepe uspomene. Nastupili smo u kombinovanom sastavu, nekoliko igrača iz omladinskog pogona dobili su priliku da debituju u prvom timu".

SUPERLIGA - 28. kolo:

Radnički 1923 – Javor 3:3 (0:1)
/Petrović 60, Knežević 75, Adamović 94 - Ivelja  8, Dražić 59, Milošković 87/

Rad – Donji Srem 0:0

Novi Pazar – Čukarički 0:0

OFK Beograd – Napredak 2:1 (1:0)
/Čavrić 4pen, Jovanović 63 – Ndiaje 77/

Sloboda – Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Milijaš 4, Pečnik 39/

Radnički Niš – Spartak 2:1 (2:0)
/Pejčić 29, Jovanović 37 - Mrkela 90/

20.00: Vojvodina – Jagodina
20.00: Partizan – Voždovac

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaRadnički KragujevacRadSrbijaOFK BeogradFK Novi PazarNikola KovačevićNapredak KruševacJavorDragan Čadikovskidonji sremČukaričkiAleksandar Čavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara