""
""

Odmotava se klupko: Infantinov potpis na spornim ugovorima sa argentinskim kompanijama!

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.04.16. | 21:08

Kako piše ugledni londonski Gardijan, novi čelnik FIFA učesnik skandala oko prodaje TV prava između UEFA i argentinske televizije Teleamazonas

Iako je došao kao čovek koji će uvesti red u svetsku fudbalsku asocijaciju, predsednik FIFA Đani Infantino našao se u prvom planu skandala oko prodaje TV prava, koji su poslednji u nizu otkriveni među 11.000.000 dokumenata pod nazivom "Panama Papers".

Izabrane vesti

Kako piše ugledni londonski Gardijan, Infantinov potpis našao se među spornim ugovorima oko prodaje TV prava od 2003. do 2006, odnosno 2006. do 2009. godine, između UEFA i argentinske televizije Teleamazonas.

Naime, prava za Ligu šampiona, Kup UEFA i Superkup Evrope prvo su prodata argentinksoj kompaniji Kros trejding, koja ih je kasnije ustpuli Teleamazonasu za tri ili četiri puta većuz svotu novca.

>>> Najveće curenje informacija svih vremena! Šta je Mesi radio u Panami, slučaj „Darko Kovačević...

Krost trejding je ćerka firme Ful Plej, koja je u vlasništvu Uga Jinkisa, argentinskog biznismena koji se u ovom trenutku nalazi u kućnom pritvoru zajedno sa svojim sinom Marijanom, zbog malverzacija sa marketinškim pravima.

Infantinovo ime se pojavljuje na jednom od ugovora, a potpisan je kao direktor pravnih usluga UEFA.

(FOTO: Action images)


tagovi

Panama Pejpersmeđunarodni fudbalĐani Infantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara