"Stadion Karađorđe"
"Stadion Karađorđe"

Odložen derbi: Vojvodina i Partizan igraju u četvrtak, a pauziraju za vikend

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.08.15. | 14:26

Mečevi između crno-belih i Rada, odnosno Jagodine i Novosađana odloženi za 9. septembar

Stadion KarađorđeNije sreda, jeste četvrtak. Derbi petog kola Superlige igraće se u četvrtak od 20 časova na stadionu Karađorđe, a ne kako je planirano dan ranije.

U kancelariju Superlige stigao je najpre zahtev kluba sa Karađorđa da se duel sa rivalom iz Humske odloži za jedan dan, kako bi ekipa Zlatomira Zagorčića imala više vremena za odmor, s obzirom da je u nedelju kasno uveče doputovala iz Lučana.

Izabrane vesti

Sa tim predlogom ekspresno su se složili predstavnici Partizana, ali i Zajednice, koja je odlučila da naša preostala dva predstavnika u UEFA takmičenju poštedi obaveza narednog vikenda, tako da su dueli Partizan - Rad i Jagodina - Vojvodina odloženi, kako bi Novosađani spremnije dočekali prvi duel u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Plzenja, a crno-beli sa BATE Borisovim u okviru baraža za plasman u Ligu šampiona..
To je prirodno i logično. Vojvodina i Partizan su izašli sa istim predlogom, a u Zajednici Superlige imamo identičnu inicijativu. Smatramo da bi trebalo podržati, omogućiti našim timovima da što spremniji dočekaju utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. U tom smislu i mi smo za takvu odluku“, nagovestio je u izjavi za MOZZART Sport Vladimir Bulatović, direktor Zajednice Superlige.

Na taj način srpski klubovi će dobiti širok prostor za pripremu mečeva koji im mogu doneti sportsku i finansijsku korist, a odlučeno je da odložene mečeve sa Radom i Jagodinom igraju u sredu 9. septembra, tokom reprezentativne pauze. Samo tri dana kasnije na programu je 149. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, dok u istoj rundi Vojvodina dočekuje Metalac.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK VojvodinaVladimir BulatovićSuperligaSrbijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara