"Stadion FK Aragua"
"Stadion FK Aragua"

Cipele zamenio kopačkama: Čavezov ministar pravde u prvoj ligi Venecuele

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.02.15. | 17:06

Guverner federalne države Arague zaigrao je za istoimeni fudbalski klub

Stadion FK AraguaMnogo puta kada neki fudbaler okači kopačke o klin se dogodilo da ih zameni poslaničkom stolicom, odelom i da ode u političare. Pele je hteo da postane guverner u Brazilu, Dragiša Binić se prihvatio politike na našim prostorima, ali retko kada se može čuti da guverner jedne federalne države obuče kopačke. I to sa 40 godina.

Upravo to je uradio ministar pravde i unutrašnjih poslova Venecuele iz vremena kada je Uga Čaveza. Njegovo ime je Tarek El Aisami, koji trenutno obavlja funkciju guvernera federalne države Arague.

Izabrane vesti

Odlučio je da mu život nije dovoljno zanimljiv baveći se politikom, pa je odlučio da u svoj život unese malo fudbalskog, sportskog adrenalina.

Takvu informaciju je potvrdio i trener FK Arague Manuel Plasensija.
"Prijavio sam ga Fudbalskom savezu Venecuele. On je igrao fudbal u mnogim klubovima tokom studentskih dana, kao i za amaterski tim Ministarstva pravde", istakao je strateg kluba koji je vezao dve pobede i nalazi se na sedmom mestu venecuelanske lige posle četiri odigrana kola.

Očekuje se da bi bivši ministar pravde i unutrašnjih poslove (jednom rečju - bog i batina) zaigra u poslednjem kolu venecuelanske Klauzure, kada se njegov tim sastaje sa Portugesom, trenutno šesnaestoplasiranim timom lige. Meč je na programu u aprilu.


tagovi

VenecuelaUgo ČavezMinistar unutrašnjih poslovaMinistar pravdemeđunarodni fudbalJužna AmerikaGuvernerFK AraguaAragua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara