""
""

Ode Maskerano! Zaradiće debelo, a Barsi su se ostvarile dve želje

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.17. | 15:32

Argentinac i definitivno napušta Kamp Nou, ali je i klubu izašao u susret

Kao što se i najavljivalo prethodnih nedelja, Havijer Maskerano je dogovorio transfer u kineski Hebej. Argentinac će u zimskom prelaznom roku napustiti Barselonu i preseliti se na Daleki istok zbog finansijski primamljive ponude.

Izabrane vesti

Danima su trajali pregovori Barselone i Kineza, a ključnu ulogu je odigrao Maskerano koji je ubedio Kineze da ispune dva Barselonina uslova. Prvi je obeštećenje od 10.000.000 evra, a drugi je da Argentinac ostane do kraja januara.

Hebej je na početku pregovora nudio 5.000.000 evra, ali je Barsa insistirala na duplo većoj ceni. Na Maskeranov nagovor, Kinezi su povisili ponudu do tražene granice i tako praktično finansirali transfer Džerija Mine.

Maskerano je došao u Barselonu pre sedam godina iz Liverpula na nagovor Lea Mesija i debelo se isplatio Barseloni u kojoj je sa pozicije zadnjeg veznog prekomandovan u štopera. Iako je u Kataloniji imao ugovor vredan 5.500.000 evra do 2019. godine, rešio je da prihvati ponudu iz Kine. Hebej mu nudi dvogodišnji ugovor vredan 19.000.000 evra i šansu da bude standardan u godini kada ga očekuje Mundijal  u Rusiji.

Njega će zameniti kolumbijski štoper Džeri Mina iz Palmeirasa kojeg je Barsa kaparisala još letos za 12.000.000 evra. Tako će Maskeranova prodaja pokriti veći deo Mininog transfera...

Drugi Barselonin uslov je bio da Maskerano pojača Hebej tek u finišu prelaznog roka. Zbog povrede Umtitija, Maskerano je neophodan treneru Valverdeu koji od štopera trenutno na raspolaganju ima samo Pikea i Vermalena. Zato je Barsi bilo potrebno da zadrži Argentinca do kraja januara, dok se Francuz ne oporavi i dok Mina ne prođe period aklimatizacije.

Maskerano će Hebej pojačati početkom februara gde će se priključiti Stefanu Mbiji i Žervinju, a još se ne zna da li će Laveci produžiti ugovor. Trener ekipe je Manuel Pelegrini.

(FOTO: Action images)


tagovi

Havijer MaskeranoHebejKinameđunarodni fudbalPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara