"Ukupno, ocena može da bude samo pozitivna"
"Ukupno, ocena može da bude samo pozitivna"

OCENE – ZVEZDA: Vijeira je igrač koji je falio Zvezdinoj publici!

Vreme čitanja: 5min | sub. 12.09.15. | 20:47

Portugalac je bio najbolji pojedinac derbija, Grujić pokazao da je najbolji igrač crveno-belih u ovom trenutku. Petković bio potencijalni tragičar 149. okršaja večitih rivala

Ukupno, ocena može da bude samo pozitivnaDAMIR KAHRIMAN 6,5 – Iskusni čuvar mreže nije imao previše prilika da se iskaže, a ono što je bilo do njega uglavnom je odradio na pravi način. U situaciji kod pogotka Stevanovića u suštini nije ni mogao bolje da reaguje, pa mu se ta situacija i ne može ubrajati u greške. Na početku drugog poluvremena uspeo je da ukroti loptu kod udarca upravo bivšeg igrača Torina, a kasnije pri rezultatu 3:1 i da zaustavi snažan udarac Valerija Božinova. Pravovremeno je izleteo i u završnici meča, kada se u prilici našao Oumaru.

MARKO PETKOVIĆ 5,5 – Imao je izuzetno veliku želju u ovom derbiju, ali je u njoj pomalo i izgoreo. Njegovo možda pomalo i bespotrebno izletanje u 41. minutu moglo je da bude kobno za Zvezdu. To je povuklo čitav lanac grešaka u odbrani domaćina, Katai nije stigao da pokrije prazninu, Pavićević je ispao, ali Stevanović iz neposredne blizine to nije uspeo da kazni. Samo par minuta kasnije nije zatvorio svoj prostor u odbrani, nije sustigao Stevanovića, što je bivši igrać Torina ovoga putra pretvorio u gol. U drugom poluvremenu bio je na nivou kompletnog tima.

Izabrane vesti

VUKAŠIN JOVANOVIĆ 6,5 – Mladi štoper Zvezde iz utakmicu u utakmicu deluje sve  sigurnije, što se videlo i na najvažniem meču u ovom delu sezone. Rutinski je odrađivao posao u poslednjoj liniji, pokrivao praznine i onda kada na defanzivne zadatke nije previše mislio Lučo Ibanjez. U završnici meča dobio je nekoliko duela sa Valerijem Božinovim.

SAVO PAVIĆEVIĆ 6 – Pavićević je verovatno odigrao svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, ali je imao i propusta. Vodio je žestoku borbu sa Oumaruom tokom kompletog toka meča, ali mu je u završnici meča malo ponestalo snage, pa mu je Kamerunac u dva navrata pobegao sa vidika. 

LUIS IBANJEZ 6,5 -  Kod Argentinca se u ovoj utakmici videlo da je povreda ipak ostavila traga, posebno na fizičkom planu. Već kada je između njega i Jovanovića na samom početku meča pobegao Živković, bilo je jasno da bi crveno-beli mogli da imaju velikih problema po toj strani, ali se reprezentativac Srbije do kraja utakmice nije previše video na terenu.

Čarolije Vijeire u crveno-beloj rapsodiji: Partizan pretučen u derbiju za čistu peticu! (VIDEO)

MARKO GRUJIĆ 8 – Apsolutno najdominantniji igrač sredine terena na 149. večitom derbiju. Kreativan u napadu, besprekoran u odrbrani. Istrpela je velika Zvezdina nada veliki broj udaraca i snažnih duela, ali se ni jednog trenutka nije osvrtala na to. Sa loptom u nogama delovao je kao da ima na desetine derbija iza sebe, konstantno je menjao ritam utakmice i svima stavio do znanja da je možda i najbolji igrač Crvene zvezde u ovom trenutku.

MIČEL DONALD 7 – Nekadašnje dete Ajaksa fudbaler je koji je nedostajao ovoj ekipi Crvene zvezde. U tandemu sa Grujićem dobio je gotovo svaki duel sa veznim redom Partizana i ulivao sigurnost u igru svog tima. Zvezda je sa njih u vezi dobila čvrstinu, ali i dodatnu sigurnost u predaji lopte.

SRĐAN PLAVŠIĆ 7,5 – Zvezdina “čigra“ na terenu. Apsolutno neuhvatljiv bio je Plavšić tokom najvećeg dela meča a za odbranu, ali i defanzivne veziste Partizana. Menjao je stranu, često išao na levi bok, potom ulazio u sredinu i pravio pometnju u zadnjoj liniji crno-belih, a jedna takva akcija izrodila je i fenomenalan pas za vodeći gol Uga Vijeire. Grof ga je bacio u vatru i u tome nije pogrešio.Aleksandar Katai

ALEKSANDAR KATAI 7,5 – Odmah je Katai nagovestio da će biti možda i najveća opasnost po gol Partizana, već u petom minutu izbio je sam iskosa sa desne strane, šutirao između nogu Živkovića, ali je lopta ipak otišla pored stative. U nastavku meča strpljivo je čekao svoju prliku da ponovo napravi razliku na terenu i u tome je uspeo u 55. minujtu. Sve je uradio na fudbalski način, u pravom trenutku uputio udarac i matirao nespremnog Živkovića. Igrač koji najkonstatnije igra u Zvezdi od početka sezone.

SLAVOLJUB SRNIĆ 6,5 – Izgleda da mu je bilo potrebno dobrih 45. minuta da probije led na večitom derbiju, što se moglo videti kod njegove šanse u 10. minutu, kada je istrčao pred Živkovića, ali se spetjao u ključnom trenutku. Na startu drugog poluvremena najavio je da bi mogao da bude još zapaženiji na terenu, ali ipak nije iskočio u prvi plan. To su uradili njegovi saigrači iz navale.

UGO VIJEIRA 9Vijeira je igrač kojeg Zvezdina publika godinama čekala. Sve ono što mu nije polazilo za nogom u poslednjih nekoliko mečeva vratilo mu se večeras. U 27. minutu 149. večitog derbija odlično je ispratio kretnju i pravovremeni pas u prostor Plavšića, a onda majstorski prebacio istrčalog Živka Živkovića. To je bilo majstorija, ali ono što je napravio u 50. minutu još dugo će se prepričavati. Bio je to jedan od lepših golova u novijoj istoriji večitog derbija.

TRENER MIODRAG BOŽOVIĆ 8 – Grofova apsolutna pobeda na derbiju! Izabrao je iskusni crnogorski strateg idealnu formaciju, ali i idealnih 11 za večiti derbi. Svaka linija u timu bila je za korak ispred Partizanove, a motivacija na maksimumu. Odluka da se od starta meča na terenu umesto Izraelca Vereda nađe mladi Srđan Plavšić takođe se pokazala kao pun pogodak. Božović je u vatru gurnuo bivšeg igrača Spartaka, a ovaj nije izgoreo, već je položio maturski rad na večitom derbiju.

IZMENE

PREDRAG SIKIMIĆ (od 68. minuta) -

Nedovoljno je igrao da bi bio ocenjen. Grof je sa njim želeo da dobije na visini prilikom centaršuteva, ali i da pokrije svoj peterac kod prekida Partizana, ali nije bilo previše prilike za to.

MIHAILO RISTIĆ (od 74. minuta) – 6,5

Iako je bio malo na terenu, Ristić je u par navrata u potpunosti odradio ono što je od njega očekivao Božović. Bio je borben u defanzivnim zadacima i siguran u pasu, ali je igrao nedovoljno minuta da bi više pružio na terenu.

ALEKSANDAR LUKOVIĆ (od 85. minuta) -

Nedovoljno minuta je proveo na terenu Zvezdin kapiten da bi bio ocenjen, ali će sasvim sigurno biti od velikog značaja za tim Miodraga Božovića u nastavku šampionske trke.

Piše: Nenad Jovanović;
Foto: Star Sport


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaMarko GrujićFK Crvena zvezda149. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara