OCENE - PARTIZAN: Šehović i Gomeš svetle tačke, Suma, Zdjelar i Ivanović nisu uradili ništa

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.07.18. | 08:06

Đukićev fudbal ne može da se gleda! Marković uplašen, Ivanović i Janković simuliraju, Rikardo vidi samo gol

VLADIMIR STOJKOVIĆ - Neocenjen, jer pravu priliku za intervenciju nije imao. Delovao je autoritativno kad je trebalo pokupiti centaršuteve oko peterca i oterati napadače Trakaija iz kaznenog prostora.

GABRIJEL ENAKE 6 - Čestim ponavljanjima i ponekim uklizavanjem "kupio" je navijače, ali je još daleko od statusa modernog beka za zahteve Partizana, pošto su utakmice poput ovih, kad je rival defanzivno orijentisan, "nacrtane" da se na njima pravi razlika. Rumun to nije uspeo.

Izabrane vesti

SVETOZAR MARKOVIĆ 5,5 - Ništa novo. Bojažljivo izdanje iz revanša sa Rudarom i kiks pre gola Radnika u Surdulici kao da ga je okovao u novom evropskom izazovu, zbog čega je delovao nesigurno. Jedna solidna intervencija početkom drugog dela malo je da bi zamaskirala bledu partiju.

MARK VALIJENTE 6 - Poput golmana, nije ni španski štoper imao mnogo posla, ali ga je obavio dovoljno dobro za ovaj nivo takmičenja. Kako se snalazi kad ga napadnu jači špicevi saznaćemo u narednoj rundi. Ako Partizan tamo stigne.

ZLATAN ŠEHOVIĆ 6,5 - Nema mu se šta zameriti. Defanzivno je izgledao uverljivo, mada nije bio izložen pritisku. Često se pridodavao napadu, slao centaršuteve, ali njegove kolege kao da su se plašile da napadnu loptu glavom. Dobio bi i veću ocenu da je igra Partizana bila sadržajnija. Saznanje da je bio jedan od boljih u očajnom timu može da mu bude podstrek pred nastavak sezone.

SAŠA ZDJELAR 5 - U većem delu utakmice delovao je dezorjentisano u prostoru i vremenu. Bez pritiska na srednji red Trakaija, često daleko od lopte, pružio je verovatno najskromniju partiju  od zimskog dolaska iz Olimpijakosa, o čemu svedoči i naivno dobijen žuti karton u nadoknadi.

SEJDUBA SUMA 5 - Ume da "napuni" oči gledaocima, da se zaigra loptom kao u cirkuskoj tački, ali ništa od toga nema efekta na igru Partizana. Možda zbog toga što Gvinejac deluje daleko od gola, ali način na koji izvodi prekide sugeriše da ne bi bio greh kad bi mu uprava, koja mu je i nabacila platu od nekoliko stotina hiljada evra, skiunula nešto sa računa.

NEBOJŠA KOSOVIĆ 5,5 - Posle skoro godinu dana bio je starter na evropskoj utakmici i mada je pojedinim potezima išao na živce publici, u drugom delu se popravio, držao loptu i bio osveženje na sredini terena. Opet, tanko je to za neki ozbiljan fudbal. Bar u ovom trenutku.

ĐORĐE IVANOVIĆ 5 - Za bledo izdanje nekadašnjeg kapitena Spartaka kriv je, između ostalog, Miroslav Đukić, preselivši ga na krilnu poziciju, odakle je bio skoro bezopasan. Mora da nauči da simuliranjem neće dobiti ništa, osim rizika da posle još jednog slobodnog pada dobije javnu opomenu.

DANILO PANTIĆ 5,5 - Gurnuo ga je Đukić na poziciju "lažne devetke", na kojoj se pozajmljeni vezista Čelsija nije snašao. Dugo mu je trebalo da "uđe" u utakmicu, međutim, nije vodio igru, niti bio opasan kao pre sedam dana protiv Rudara. Utisak popravio iznudivši isključenje Vorobjovasa i centaršutom iz kornera za vođstvo autogolom.

RIKARDO GOMEŠ 6,5 - Napisali smo pre tačno sedam dana da je opasan, a večeras je opravdao taj pridev. Direktan, vidi samo gol, ne mrsi, ne čeka, šutira iz svih pozicija, napadač sa Zelenortskih Ostrva je, iako nije poentirao, ostavio povoljan utisak i nagovestio da može da bude vredno pojačanje. Samo, centarfor Partizana mora da koristi šanse nalik onoj iz finiša, u kojoj se, uprkos dobrom izdanju, obrukao.

IZMENE

MARKO JANKOVIĆ (od 68. minuta) 5 - Umesto da prodorima po desnom krilu napravi višak, uspeo je da zaradi žuti karton u pokušaju da iscenira faul za penal. Partija protiv Trakaija pamtiće se po tom neuverljivom padu, pre nego po potezima koje zna, ali ne izvodi.

SAŠA ILIĆ (od 81. minuta) - Malo vremena na terenu za konkretan utisak.

TRENER MIROSLAV ĐUKIĆ 5 - Čemer! Na to liči igra Partizana pod palicom trenera koga više hilljada navijača tera sa stadiona, što je jasan znak da mu ne veruje. Posle zvižduka na početku i kraju, negodovanja njegovom, a aplauza igračima Trakaija po okončanju meča, jasno je ko je kakav utisak ostavio. Učmalo i tromo u prvom, energetski tek nešto bolje u drugom delu - doduše, sa igračem više - Đukićev tim postao je negledljiviji, jer nema šta da se vidi. Pogrešio je što je Pantića pomerio bliže Gomešu, a Ivanovića poslao na krilo, a bez obzira na pobedu, koja je direktna posledica grešaka Trakaija, za crno-bele bi bilo najkorisnije da ispuni navijački zahtev. Možda tad pojedinci proigraju.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Miroslav ĐukićoceneSejduba SumaĐorđe IvanovićSvetozar MarkovićGabrijel EnakeZlatan ŠehovićMark ValijenteSaša ZdjelarDanilo PantićRikardo GomešNebojša KosovićMarko Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara