"kratkotrajno slavlje"
"kratkotrajno slavlje"

OCENE - PARTIZAN: Mihajlović će biti pojačanje, za ostale ćemo da vidimo... Everton bomba, ali tempirana, Gogua dobar, ali kritičan

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.02.16. | 08:06

Šaranov može bolje, Saši Iliću bi bilo bolje da se na kraju sezone penzioniše

kratkotrajno slavljeBOJAN ŠARANOV 6 - Zbog odbrane zicera Slavoljubu Srniću zaslužio je da bude među igračima čiji učinak je bolji od razočaravajućeg, međutim, debitantski večiti derbi ostaće mu u ružnom sećanju, jer je loše reagovao kod slobodnog udarca Luisa Ibanjeza. Kod drugog gola krivica nije njegova. Čini se da može bolje nego što je pokazao.

IVAN BANDALOVSKI 6 - Bek Partizana trebalo bi da bude od koristi i u napadu, ali ako je samo do odbrane onda se može konstatovati kako je bugarski reprezentativac uglavnom korektno obavio zadatke. Sprečavao je Ibanjeza, Srnića i Kataija da koriste jedno od Zvezdinih jačih oružja - centaršut -  i nije kriv za golove rivala. Opet, u napadu se čini da može bolje.

Izabrane vesti

SEDRIK GOGUA 6,5 - Već na debiju opravdao je nadimak koji je doneo iz Finske. Dominator. Ne samo u vazduhu, gde je svaka lopta bila njegova - uostalom, tako je i dao gol za 1:0 - već je demonstrirao i snalažljivost u igri nogama, prekidajući na desetine Zvezdinih akcija. A onda je, taman kad su Grobari pomislili  kako su dobili novog Krstajića, zaspao u svom kazenom prostoru i omogućio Vijeiri da opet bude čovek odluke u derbiju. Kritičan je u takvim situacijama...

MARKO JOVANOVIĆ 6,5 - Korektno izdanje Partizanovog povrantika. Svakako jedan od boljih u Tomićevoj ekipi. Za razliku od ostatka tima, njega nije zahvatio virus nervoze, pametno je dirigovao igrom odbrane, lako rešavao situacije pred svojim kaznenim prostorom, bez problema iznosio loptu, započinjao akcije i radio sve što se od fudbalera na njegovoj poziciji očekuje. Šteta za crno-bele što nemaju još ovako borbenih i fudbalski pismenih fudbalera.

MIROSLAV BOGOSAVAC 6 - Jedan je od krivaca za odlučujući gol, jer je dozvolio Srniću da mu pobegne i ilustruje kako je igra u  odbrani dosadašnjeg fudbalera Teleoptika slabija strana. Uprkos jednoj greški, ostale zadatke u defanzivni odradio je solidno, stigao nekoliko puta da se ubaci iz drugog plana. Ne i da demonstrira centaršut.

EVERTON LUIZ 5,5 - Brazilac je tempirana bomba. Pitanje je samo kad će da eksplodira i nanese štetu crno-belima, jer sve dobro što uradi u polju, postavljanjem i(li) oduzimanjem lopti rivalu pokvari prenaglašenom agresijom. Požuteo je zbog oštrog starta već posle deset minuta i ostatak utakmice rizikovao da sam sebe eliminiše, ali je uočljivo da je doneo brzinu, pokretljivost, u nekim fazama igre čak i mirnoću kakava je Partizanu na mestu zadnjeg veznog nedostajala jesenas.

DARKO BRAŠANAC 6 - Dugo mu je trebalo da pronađe pravi ritam, u prvom delu je bio nervozan, o čemu svedoči nekoliko netačnih  pasova i bespotrebnih faulova, ali kad je početkom nastavka ubrzao, počeo je da "slaže" Zvezdine defanzivce. Naterao je Aleksandra Lukovića da zbog dva starta nad njim zaradi isključenje, ali je utisak da mu je nedostajao završni pas. Ili udarac.

SAŠA ILIĆ 5,5 - Rekordni 26. derbi neće pamtiti po dobrom,  jer je zabeležio 13. poraz u derbijima sa Zvezdom i na njegovu i Partizanovu žalost, mnoge uverio da bi na leto trebalo da završi blistavu karijeru. Imao je u prvom poluvremenu nekoliko idejnih rešenja, koje saigrači nisu znali da isprete, ali kako je vreme odmicalo gubio je snagu. Početkom drugog dela doživeo da mu Le Talek probaci loptu kroz noge.

ALEN STEVANOVIĆ 5,5 - Igrač poteza, s tim što ono što počne nikako ne uspeva da završi. Nalik jesenjem okršaju na Marakani, promašio je prvi zicer koji je imao, preterivao u soliranju i kad bi se brže oslobađao lopte možda bi njegov talenat došao do izražaja. Ovako, ostao je rob sopstvene zamisli da sve može sam.Saša Ilić u poteri za Markom Grujićem

NEMANJA MIHAJLOVIĆ 7,5 - "Mali Roben",  kako su ga zvali dok je igrao za Rad, ne samo da je opravdao taj nadimak, već nagovestio da će biti veliko, možda najveće, pojačanje za tim iz Humske. Bio je neuhvatljiv za Zvezdinu odbranu, asistirao je za gol Gogue, početkom drugog dela neopravdano mu je poništen pogodak, zatim je uspeo da izvede dva poteza za publiku, mada kad bi u napadu imao kvalitetnije saradnike od Stevanovića i Božinova i učinak bi mu bio kompletan.

VALERI BOŽINOV 5 - Razočaravajuće izdanje bugarskog napadača. Za 53 minuta, koliko je proveo na terenu, nije ušao u šansu, čak ni bio blizu nje. Utisak je da nije pomagao timu ni u izgradnji napada. Jednostavno, tako neučinkovitog, sa slabom kretnjom, Ivan Tomić je morao da ga menja.

TRENER IVAN TOMIĆ 5,5 - Novi trener Partizana ni za jotu nije odmakao od svojiih prethodnika iz ove sezone, Zorana Milinkovića i Ljubinka Drulovića. Poražen je i u drugom meču, iako je izborom igrača uradio sve što je mogao, ali od njegovih zasmili i najava o ofanzivnom stilu igre malo šta je moglo da se vidi. Osim ako ne misli da celu sezonu može da "izvuče" Nemanja Mihajlović. I još nešto: strateg tako velikog kluba ne sme da se unosi sudiji u lice ili ga juri terenom posle prvog poluvremena, ma koliko bio u pravu. Jednostavno, ne priliči mu.

IZMENE

DUŠAN VLAHOVIĆ (od 53. minuta) 6 - Talenat nije sporan, međutim, čini se da je "sagoreo" u velikoj želji da status najmlađeg debitanta u istoriji derbija kruniše golom ili asistencijom.

NEBOJŠA KOSOVIĆ (od 62. minuta) 6 - Vidi se da u njemu  ima materijala za i više minuta nego što je dobio. Morao bi da poradi na realizaiciji, zicer kakav je imao u nadoknadi igrač koji nosi dres Partizana mora da iskoristi.

SAŠA LUKIĆ (od 81. minuta) - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja Mihajlović150. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara