""
""

O mladosti moja…

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.02.14. | 10:23

Da li ste znali da je Partizanov trener Marko Nikolić mlađi od dva prvotimca kluba kojim komanduje?

Doskora se smatralo da je nemoguće postati fudbalski trener ozbiljnog kluba bez najmanje dve decenije „stažiranja“, to jest probijanja kroz omladinske škole, terene koje okružuju polja kukuruza ili „držanjem vode“ već afirmisanim znalcima.

Izabrane vesti

Međutim, vremena se menjaju, a naročito u našoj najvažnijoj sporednoj stvari na svetu gde više u „veliki svet“ ne odlaze samo golobradi mladići u kopačkama, već sve više i stručnjaci. Upravo zato se i neretko dešava da na klupama naših prvoligaša sede neafirmisani i(ili) neočekivano mladi treneri.

Poseban primer je šef stručnog štaba našeg šestostrukog uzastopnog šampiona, Partizana. Naime, Marko Nikolić, koji je krajem minule godine preuzeo klupu na bivšem stadionu JNA, 20. jula će napunitii tek 35 godina.

Naravno, godine u ovom slučaju sigurno da nisu hendikep jer je Nikolić već poznat kao izuzetno vredan, studiozan i nadasve obrazovan stručnjak kome zasluženo predviđaju zvezdanu karijeru. Upravo zato se i uprava crno-belih nije dvoumila kada joj se pružila prilika da ga u decembru „preotme“ Vojvodini koju je vodio tek jednu polusezonu.

A koliko je Nikolić „zelen“ govori i frapantan podatak da su čak dva prvotimca Partizana starija od njega. Naravno, u pitanju su fantastični Saša Ilić, večni kapiten, i Milan Obradović, vrsni štoper koji zahvaljujući posebnom režimu ishrane doživljava „drugu mladost“. I Ilić i Obradović su rođeni još 1977. godine i svakako spadaju u veterane starije dve godine od Nikolića. Prema istraživanju MOZZART Sporta, ovaj podatak je zaista jedinstven u svim prvim ligama Evrope. Ako neko zna za drastičniji primer neka nam slobodno javi, pošto ga mi nismo pronašli.

Ruku na srce, upravo njih dvojica su jednako „krivi“ što su stariji od svog šefa, jer moderna sportska medicina, pomoću ostalih nauka i diciplina, kao što su nutricionizam ili joga, drastično produžava profesionalni vek fudbalerima.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanMilan ObradovićMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara