"Akcija protiv Kordobe"
"Akcija protiv Kordobe"

Novo Atletikovo oružje: Drugima formalnost, a za Simeonea je i aut pola gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.15. | 11:27

Jorgandžije su ubojite iz kornera, slobodnih udaraca, ali zbog trojice specijalista i iz auta

Akcija protiv KordobeKada se takmičite sa madridskim Realom i Barselone, odnosno Kristijanom Ronaldom i Lionelom Mesijem, preko vam je potreban svaki trik u igri, a to je jasno i treneru Atletiko Madrida Dijegu Simeoneu, pa je izvukao novog keca iz rukava – aute.

Čolova četa je kornera dovela do savršenstva, te je Argentinac odlučio da izvuče najviše iz dela igre koji su drugi klubovi pomalo zapostavili, ali posle uspeha Jorgandžija možda nas očekuje i nova moda u evropskom fudbalu, čiji su inovatori Saul, Hesus Gamez i Hoze Himenez.

Izabrane vesti

Naravno, u ekipi šampiona Španije ništa nije slučajnost i fudbaleri sa Visente Kalderona na treninzima veliku pažnju posvećuju prekidima, posebno izvođenju auta. Simeone je osmislio plan napada iz tri talasa, a epilog je da ono što drugi klubovi gledaju kao formalnost i pauzu u meču Atletiko pretvara u veliku opasnost po gol.

Protiv Kordobe je i realizovana – baš onako kako se planiralo na treninzima i to sa istim akterima.

Najteže je izvesti prvi talas, dovoljno je da lopta iz auta leti suviše dugo i sa velikim padom, ili da bude preoštra, zato desni bek Hesus Gamez prelazi i na levu stranu ako treba da bi rukom ubacio loptu u igru. Bivši igrač Malage je usavršavao pokrete pri izvođenju auta i isprobavao nove da bi poboljšao taj segment i to mu se toliko isplatilo da sada i beleži veću minutažu.

Na meču sa Kordobom Atletiko je iskoristio najbolje od svoje trojice „specijalista za aute“, Gamez je gađao Himenza u glavu sa oko 20 metara, mladi Urugvajac je zahvaljujući fizičkoj nadmoćnosti nad niskim igračima Kordobe uspeo da se izbori za poziciju i produži loptu do Saula tačno ispred gola. Igrači Kordobe su uspeli da isprate dva talasa, ali ne i treći.

Imajući u vidu da je Atletiko ove sezone postigao 25 golova iz prekida, dva više nego iz igre, a čak 12 više od Barse i Reala, samo je pitanje šta će nam novo Dijego Simeone skuvati u svojoj kuhinji, verovatno uigranu akciju pri ispucavanju bekovske. 

(FOTO: Screenshot)


tagovi

ŠpanijaSaulPrimeraprekidiHoze HimenezHesus GamezEvropaDijego SimeoneautAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara