"Borko Veselinović"
"Borko Veselinović"

Novi vetrovi duvaju Banjicom, posle het-trika pobeda iz Rada poručuju: Partizan nas neće lako dobiti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.15. | 13:16

„Sposobni smo da zatresemo mrežu bilo kom rivalu, čak i crno-belima u Humskoj 1“, optimista je Borko Veselinović, arhitekta poslednjeg trijumfa Građevinara nad Voždovcem

Borko VeselinovićNi Partizan, ni Crvena zvezda, ni dugo pominjani Čukarički... Najuspešnija ekipa posle tri uvodna kola nastavka prvenstva je - Rad. Kao da su kandidati za titulu, Građevinari su u brišućem letu sa desetog skočili na peto mestu tabele Superlige i zavredeli epitet najprijatnijeg iznenađenja prolećne sezone.

Taj utisak potkrepljen je činjenicima, izrabranici Milana Milanovića vezali su tri pobede (u prvih 15 kola samo četiri) bez primljenog gola, čime su ponovili niz s početka aprila prošle godine. Tad su minimalcima razoružali OFK Beograd, Vojvodinu i Javor, a sad su pred četom sa Banjice kao snoplje padali Novi Pazar, Borac (takođe po 1:0) i Voždovac (2:0). Poslednji trijumf nad Zmajevima možda je i najvredniji, jer je ostvaren u tišini Banjice.
Veliki uspeh mladog tima. Još tokom priprema u Antaliji bilo je primetno da imamo ekipu koja zaslužuje da se pomeri iz opasne zone, a ne da se bori za opstanak. Stvarno smo kvalitetan sastav, što smo na ove tri utakmice i dokazali, međutim, s obzirom na mladost ne bismo smeli da poletimo“, komentariše za MOZZART Sport Borko Veselinović, strelac vodećeg pogotka u subotnjem meču.

Izabrane vesti

Nekadašnjem đaku omladinske škole Partizana bio je to tek drugi gol u sezoni, mada će samo oni koji fudbal posmatraju kroz prizu statistike reći da to nije dovoljno. Naprotiv. Daleko važniji učinak, nevidljiv u kolonama namenjenim strelcima i asistentima, Veselinović beleži kad se zaleti na protivničke odbrane. I to ne sa pozicije centralnog napadača, već ga trener Milanović češće koristi kao ofanzivnog veznog, samo je pitanje da li će igrati po krilu ili direktno iza najisturenijeg Petra Jelića.
S obzirom da sam ofanzivan igrač logično je da očekujem više golova i asistencija. To mi je posao. Doduše, zadovoljan sam ukupnim angažmanom u Radu, ovo je pravi klub, bez lažne skromnosti mogu da konstatujem kako je Banjica odlična sredina za razvoj igrača. Meni u potpunosti odgovara, stigao sam proletos, ugovor mi važi do leta i ne bih imao ništa protiv da nastavim ovde“.

Možda i najteži ispit u drugom delu prvenstva Građevinari će polagati naredne subote u Humskoj 1. Stižu na noge nestabilnom Partizanu, doduše, bez Veselinovića, koji je protiv Voždovca zaradio suspenzujući žuti karton, pa će propustiti derbi kola.
„Samopouzdanje nam je na visokom nivou posle tri trijumfa i sve što mogu da kažem je da Partizanu neće biti lako. Imamo takav kvalitet u ofanzivnom delu ekipe da smo sposobni da zatresemo mrežu bilo kom rivalu, čak i crno-belima u Humskoj 1. Partizan je loše počeo sezonu, pobeda nad Donjim Sremom mu je vratila mir, mada to ne znači da protiv nas može da računa na sigurne bodove. Isprsićemo se u Humskoj 1. Biće borba velika, sigurno se nećemo predati tek tako.“

S obzirom da je jesenas pretrpeo čak sedam poraza, da je zimus ostao bez Slavka Perovića, ali i da je poslednji meč igrao bez prisustva publike (zbog kazne Disiplinske komisiej FSS, usled neprikladnih poruka navijača na utakmici sa Novim Pazarom) mnogi se pitaju u čemu je tajna rezultatskog preporoda Rada.
Ne zaboravite da smo jesenas skoro sve utakmice igrali u gostima. Kad to kažem, mislim da smo one na kojima je trebalo da budemo domaćini igrali na stadionu Obilića. Nije Vračar naš dom, nego Banjica. To se osećamo komotno, mogu slobodno da poručim svima da, kad se vrate naši navijači, nikome neće biti svejedno da igra protiv Rada. Niti će nas tako lako savladati“.

Nameće se logično pitanje: gde su krajnji dometi Građevinara? Evropa..?
Rano je za zaključke, odigrana su tek tri kola u nastavku prvenstva. Ako se ukaže šansa nije nemoguće da pojurimo i to mesto“, zaključio je Veselinović.

U odsustvu Veselinovića verovatno jedini istureni fudbaler Rada u Humskoj 1 biće oporavljeni Petar Jelić, dok će u timu biti i golman Boris Radunović, koji je na utakmici protiv Voždovca povredio glavu  prilikom udarca u stativu, ali je brzom intervencijom lekarskog tima prošao samo sa nekoliko kopči i biće spreman za derbi 19. runde Superlige.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadBorko Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara