"Mile i Ratko Svilar"
"Mile i Ratko Svilar"

Novi Tibo Kurtoa je srpski sin Mile, a traže ga giganti iz Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.09.14. | 13:56

Mile Svilar, o kojem smo vam već pisali u rubrici "Srpski sinovi", dobio je zvanične pozive Čelsija, Arsenala i Mančester junajteda

Mile i Ratko Svilar

Poznatog srpskog golmana Ratka Svilara pamte mnogi stariji poznavaoci fudbalskih prilika širom bivše Jugoslavije, a o njegovom sinu Miletu (15) Evropa će tek pričati! Supertalentovani čuvar mreže mladog tima Anderlehta zavadio je najveće gigante engleskog fudbala, koji se svakodnevno utkruju za potpis budućih zvezda najvažnije sporedne stvari na planeti.

Izabrane vesti

Čelsi, Arsenal, Mančester junajted...samo su neki od klubova koji bi golobradog Mileta želeli u svojim redovima, ali tata Ratko otkriva da za sada nema nameru da svog sina pušta van Belgije. 
"Mogao je da bude veliki fudbaler, ali je odabrao da bude golman, kao i njegov otac", otkriva Svilar u intervjuu za lokalni Njuzbled.
"Bio je u Čelsiju na probi. Nedavno ga je tražio Junajted, a sada ga je zvao i Arsenal. Svi ga žele. Ali, mi smo već dogovorili saradnju sa Anderlehtom, uprkos tome što ne može da potpiše ugovor do svog 16. rođendana. Trenutno ne postoji bolje mesto za njega. Razvija se u prelepoj sredini i to je najbitnije. Za njegove dvadesete ćemo već videti. Tu ključnu ulogu ima težak i naporan rad, ne samo sreća i talenat".

Ponosni otac, inače bivši golman Vojvodine i belgijskog Antverpa, potom je novinarima pokazao dve fotografije - jednu na kojoj se nalazi njegov sin, a druga je izvučena iz naftalina... Iz vremena kada je Ratko bio golman.
"Ja sam 184 centimetara visok, Mile već sada ima 185 centimetara i izgleda kao da ima 20 godina. A, kako su mi rekli kada smo gledali skener izgleda njegovih kostiju, doktori su mi rekli da će biti visok i preko 192 centimetara. Ono što je interesantno jeste da Mile brani na identičan način kao i ja, a ima i moju brzinu. Nedavno sam razgovarao sa jednim italijanskim menadžerom koji mi je rekao: 'Čekajte, vi ste Miletov otac? Ja sam mislio da mu je Ratko tata'. Smejali smo se do suza".

U Belgiji fudbalski kritičari već sada kažu da je Mile novi Tibo Kurtoa, ali Ratko mirno spušta loptu na zemlju.
"Očigledno je da sam ja jedini koji ga kritikuje. Ali, već ćete videti sve. Ja sve mogu da primetim, jer sam bio profesionalni golman 29 godina. I znam zašto ga kritikujem. Ja želim da moj sin prođe najbolje moguće. Hoću da bude najbolji golman sveta. Svoj život bih dao da se tako nešto dogodi", zaključio je Svilar senior.

Podsetimo, Ratko je jednom prilikom za MOZZART Sport izjavio kako bi voleo da njegov sin brani za Srbiju, a ceni da bi to bila i Miletova želja. 


tagovi

AnderlehtArsenalBelgijaČelsiEngleskaEvropaMile SvilarPremijer ligaŽupiler Pro ligaRatko Svilar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara