""
""

Novi sudijski šou u Primeri! Tri neregularna penala i poništen čist gol u triler pobedi Almerije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.03.14. | 23:57

Sosijedad poražen golom u 91. minutu, ali će meč ostati upamćen po kardinalnim greškama arbitra Aize Gameza

Ako ste mislili da je suđenje Undijana Maljenka u El Klasiku bilo loše, onda ste verovatno ostali bez teksta ako ste gledali večerašnji meč Almerije i Real Sosijedada. Kao i sinoć u okršaju Reala i Barse, tako je i večeras u Almeriji viđeno sedam golova, od toga tri iz penala. Ipak, razlika je u tome što nijedan od penala nije bio  čist i što je arbitar Aiza Gamez u sva tri navrata pogrešio! Više na štetu Sosijedada protiv koga je dosudio dva jedanaesterca...

Izabrane vesti

Ponedeljak veče i mečevi protiv ekipa koje se bore za opstanak nikako ne idu Real Siosijedadu. Pre dve nedelje Baskijci su na svom terenu doživeli poraz od Rajo Valjekana (2:3), a večeras su doživeli poraz na gostovanju još jednom davljeniku - Almeriji! Konačnih 4:3 za Almeriju je u velikoj meri je zasluga španskog sudije, a zanimljivo je da je Almeriji pored dva poklonjena penala poništio regularan gol?!

Gamez je šou počeo u 20. minutu kada je zbog navodnog igranja rukom od strane Truhilja pokazao na belu tačku, a Vela je doneo vođstvo gostima.

Vođstvo Sosijedada nije trajalo ni deset minuta, pošto je Oskar Dijaz doneo izjednačenje Almeriji i najavio dramatičan meč. U 58. minutu bezista domaćih Verza je postigao regularan gol, ali mu ga je Gamez poništio zbog nepostojećeg ofsajda. Već u sledećem minutu, Real Sosijedad je preko Agirečea opet prešao u novo vo]štvo.

Ali, potom je arbitar Gamez „promenio dres“ odlučio da malo pomaže domaćem timu. U 65. minutu Injigo Martinez je srušio napadača Almerije, ali se prekršaj desio van kaznenog prostora i nije bio za najstrožiju kaznu. Gamez nije mario i pokazao je na belu tačku, a Verza je bio siguran egezkutor. Samo četiri minuta kasnije, opet ista situacija. Mikel Gonzales je napravio prekršaj van šesanesterca, Gamez pokazao na belu tačku, a Verza opet pogodio iz penala.

Baskijci su uspeli da u 85. minutu izjednače preko Bergare, izgledalo je da će i pored svih malera uspeti da se spasu poraza u ovoj ludoj utakmici, ali je finalni čin drame režirao Hićam koji je golom u 91. minutu doneo pobedu Almeriju i veliko slavlje domaćim navijačima.

Izuzetno važna tri boda za Almeriju u borbi za opstanak i kiks Sosijedada u pokušaju da se domogne Evrope. Ipak, protiv neverovatnog sudije Aize Gameza se večeras nije moglo i bilo je kako on kaže! 

PRIMERA – 29. kolo:

Petak:

Selta – Malaga 0:2 (0:2)
/Kamačo 24, 32/

Subota:

Granada – Elče 1:0 (0:0)
/Brahami 63/

Espanjol – Levante 0:0

Valjadolid – Rajo Valjekano 1:1 (1:1)
/Ze Kastro 8 ag – Bueno 45/

Bilbao – Hetafe 1:0 (1:0)
/Susaeta 40/

Nedelja: 
Osasuna – Sevilja 1:2 (0:2)
/Akunja 90+4 - Hairo 27, Baka 45+1pen/

Betis – Atletiko Madrid 0:2 (0:0)
/Gabi 58, Dijego Kosta 64/

Valensija – Viljareal 2:1 (2:0)
/Fuego 35, 44 – Dos Santos 83/

Real Madrid – Barselona 3:4 (2:2)
/Benzema 20, 24, Ronaldo  55 penal - Inijesta 7, Mesi 42, 65 penal, 84 penal/

Ponedeljak:
Almerija – Sosijedad 4:3 (1:1)
/Dijaz 29, Verza 66 penal, 71 penal, Hičam 90+1 - Vela 21 penal, Agireče 58, Vergara 85/


tagovi

Real SosijedadPrimerasudijaŠpanijaAlmerijaEvropaAiza GamezAgireče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara