""
""

Novi štoper Partizana ne krije: Idol mi je Nemanja Vidić!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.13. | 15:10

"To što je on postigao je nešto fantastično, o čemu svi sanjaju. Naravno da bih voleo da napravim nešto slično, ali moram prvo da se izbrorim da igram u Partizanu i da strpljivo gradim karijeru", rekao je Saša Ivković

Fudbalski klub Partizan predstavio je dvojicu novih fudbalera iz Teleoptika, a u pitanju su Nemanja Petrović i Saša Ivković, koji su u Humskoj parafirali ugovore na po četiri godine.

Petrović, koji pokriva poziciju levog beka, rođen je 17. aprila 1992. u Valjevu, a član Partizanove flijale bio je od 2008. godine kada je došao iz Krušika.

Izabrane vesti

Ivković je rođen 13. maja 1993. u Vukovaru, stigao je iz ČSK Pivare 2011. godine kao zadnji vezni, ali je u Teleoptiku prekomandovan na štopera.

Prvo pitanje za mlade fudbalere bilo je ko su im fudbalski uzori.
"Uzor mi je Saša Ilić. On je pravi primer igrača i profesionalca na koga bi svako od nas trebalo da se ugleda, kako na terenu tako i u svlačionici. Na mojoj poziciji mi se sviđa kako je igrao Ivan Obradović", jasan je Nemanja Petrović.

Petrović ima jedan problem,  a to je strah od letenja.
"Imam strah od uzletanja i sletanja, ali se nadam da ću to prebroditi do plasmana u grupnu fazu takmičenja Lige šampiona".

Ivković, takođe, Sašu Ilića gleda kao idola, ali mu je fudbalski uzor bivši kapiten večitog rivala.
"Naravno i meni je idol Saša Ilić, kao i svakom detetu u klubu. Od njega možemo da naučimo mnogo i što se tiče igre i ponašanja. Kada je reč o igraču na mojoj poziciji, idol mi je Nemanja Vidić".

Pre tri godine na na potpisivanju ugovora sa crno-belima to je rekao i Matija Nastasić, koji danas sa dosta uspeha igra u Mančester Sitiju.
"To što je on postigao je nešto fantastično, o čemu svi sanjaju. Naravno da bih voleo da napravim nešto slično, ali moram prvo da se izbrorim da igram u Partizanu i da strpljivo gradim karijeru".

Obojica su se zahvalili upravi kluba i stručnom štabu na prilici koja im je ukazana na ovim pripremama.
"Mislim da smo na najbolji način iskoristili šansu. Olakšavajuće je to što poznajemo trenera i dosta igrača, a meni je iskustvo u Teleoptiku pomoglo da sazrim i nametnem se", rekao je Ivković.

Nemanja Petrović će biti prva alternativa Vladimiru Volkovu.
"Ispunio mi se dečački san, a naredni je da što pre zaigram u prvom timu, iako sam svestan da to neće biti lako. Na mom mestu je Volkov, važan član ekipe, a ja ću se truditi da mu budem jaka konkurencija, jer ću tako naterati i njega na žešči rad".

Petrović je zadužio dres broj pet, dok će Ivković na leđima nositi 18.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Nemanja PetrovićFK PartizanSaša IvkovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara