""
""

Novi Pazar sa drugim timom na Partizan?

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.13. | 13:30

Zbog neizmirenih obaveza prema Edinu Ademoviću, Pazarcima onemogućena registracija novajlija, ako se to ne desi u narednih nekoliko časova, meč u Humskoj 1 počeće rezervisti i omladinci

Lopta nije ni krenula, a Super liga stoji u pat poziciji. Nekoliko časova pred start nove sezone ne zna se u kom će sastavu Novi Pazar istrčati na megdan Partizanu. Preciznije: ostanu li sadašnje odluke na snazi, lako bi moglo da se desi da gosti od 19 časova u Humskoj 1 zaigraju sa drugim timom i – omladincima!?

Sve to kao posledica odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije kojom se Pazarcima zabranjuje registracija letnjih novajlija usled neregulisanog duga prema njihovom bivšem prvotimcu Edinu Ademoviću.
Klub nije ispoštovao odluke Arbitražne komisije koja je presudila u korist igrača i to znači da nijedan fudbaler angažovan u ovom prelaznom roku ne može na teren dok Pazarci ne dostave odgovarajuću dokumentaciju. Moguće je da se posao završi tokom dana, sekretar dežura u savezu i bude li od Pazaraca dobio odgovarajuću dokumentaciju narednih nekoliko časova, njima će automatski biti skinuta supsnezija, a pridošlice će odmah steći pravo igranja“, obrazložio je za MOZZART Sport Slobodan Pajović, predsednik Disciplinske komisije FSS, koja je juče zasedala do kasnih večernjih sati.

Izabrane vesti

U praksi to znači da devetorica novajlija koja su ovog leta stigli u Novi Pazar ne mogu da budu u kombinaciji za tim. Reč je o Dejanu Obrovcu, Emiru Lotincu, Dejanu Rusmiru, Nemanji Vikadković, Marku Jeftoviću, Mladenu Lazareviću (Hajduk, Kula), Bojanu Đorđeviću (Radnički, Niš), Elvedinu Škrijelju (BASK) i Urošu Nenadoviću (OFK Beograd).

Kakvo je stanje u Srbiji i ovdašnjem fudbalu, ne bi nas začudilo da tokom dana dođe do veleobrta, pa da svi pobrojani zaista budu u protokolu, ali za sad je situacija takva da niko od njih ne može da igra meč. Po istom principu, zbog duga prema Zvonimiru Vukiću, ni Partizan neće moći da računa na sve igrače, jer lčicencu nije dobio poslednji novajlija Ismail Beko Fofana, pa će on susret posmatrati sa tribina.

Ovo nije jedini problem za klub na obalama Jošanice. Pre dva dana, Zajendica Super lige je Novom Pazaru izdala uslovnu licencu za takmičenje u trajanju od mesec dana i ukoliko do 8. septembra ne reguliše potraživanja prema Edinu Ademoviću izgubiće pravo na takmičenje, a ovdašnji fudbal pretrpeti još jedan šamar posle odustajanja Hajduka iz Kule. Isti problem sa licencom ima i OFK Beograd, tako da i na Staroj Karaburmi moraju pod hitno da reše finansijske probleme, inače – crno im se piše.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Novi PazarFK PartizanSlobodan PajovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara