"Dani sreće: Karver i Gutijerez"
"Dani sreće: Karver i Gutijerez"

Njukasl je trebalo da ispadne iz elite: Tejlor i Gutijerez su dobili otkaz - preko telefona!?

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.15. | 12:45

Tandem Njukasla pokazao navijačima da su u pravu što se bore protiv gazde Majka Ešlija

Dani sreće: Karver i GutijerezNjukasl je zahvaljujući pobedi nad Vest Hemom (2:0) u poslednjem kolu izborio opstanak u Premijer ligi, a kako je zahvalio čoveku koji ga je ostavio u eliti bolje da je ispao. Jonas Gutijerez je bio junak Svraka. Prošao je kroz pakao zbog raka testisa, vratio se na teren u pravi čas, asistirao i postigao gol protiv Čekićara. Umesto da bude nagrađen, Argentinac je ražalovan, a sa njim i Rajan Tejlor. Upravo je Tejlor taj koji je otkrio da im je telefonom saopšteno da više ne računaju na njih.    
„Pozvao me je Džon Karver i saopštio da mi klub neće ponuditi novi ugovor. Malo sam ćaskao sa njim, pošto smo prijatelji i van terena provodimo dosta vremena, a onda mi je rekao da prosledim telefon Jonasu, što je bilo neverovatno. Bilo mu je neprijatno što nam je saopštio te novosti, ali morao je to da uradi. Ne mogu da ga krivim zbog toga pošto je dobio takve instrukcije“, rekao je Tejlor.

Gutijerez, s druge strane, nije krio da je očekivao da će se saradnja sa Njukalsom završiti, ali ne na takav način. Nadao se da će mu to saopštiti lično ili njegovom menadžerom.  
„Nisam očekivao od njih da će mi produžiti ugovor. Ne radi se tome što sada moram da idem dalje. Mogu da razumem fudbalska pravila i takav stav, ali meni je bilo bitno da su okrenuli moj broj telefona ili mog menadžera, te rekli: ’Slušaj, hvala ti za sve, ali moraćemo da te otpustimo. To je bio pravi način da urade“, ne krije Gutijerez koliko su ga povredili u Njukaslu.

Izabrane vesti

Navijači Njukasla su odavno protiv vlasnika kluba Majka Ešlija i njegove politike, a sada imaju jedan argument više.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Rajan TejlorPremijer ligaJonas GutijerezEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara