"Ko će do mesta u startnoj postavi Totenhema?"
"Ko će do mesta u startnoj postavi Totenhema?"

Nisu više autsajderi: Totenhem uložio 130 miliona evra u Viljas-Boasov tim

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.08.13. | 15:17

Prštaće na Emirejtsu na nedeljnom derbiju sa Arsenalom

Ko će do mesta u startnoj postavi Totenhema?Decenijama se već pred početak sezone u Engleskoj Totenhemu niko ne daje maltene nikakve šanse da se domogne samog vrha, ali su ove sezone na Vajt Hart Lejnu se ozbiljno radili, pa će Andre Viljas-Boas na raspolaganju imati zaista skupu grupu Pevaca. Grupu koja tera na strahopoštovanje. Londonski tim je, naime, ovog leta potrošio neverovatnih 110,5 miliona funti, odnosno oko 130 miliona evra kako bi popunio sve rupe u timu.

Poslednji je na Vajt Hart Lejn stigao Kristijan Eriksen, koji je plaćen 11 miliona funti. Ranije tog dana je za klub rekordnih 30 miliona funti iz Rome doveden i Erik Lamela (doduše granica je ovog leta probijana čak tri puta), a za dodatnih 8,5 miliona i štoper Steaue Vlad Kirikeš.

Izabrane vesti

Da se vratimo na rekorde. Početkom leta vezista Korintijansa Paulinjo postao je najskuplji fudbaler Totenhema s obzirom da je plaćen 17 miliona funti, ali su mu tu titulu brzo oduzeli Roberto Soldado (iz Valensije stigao za 26 miliona), a potom i već pomenuti Lamela.

U njihovoj "senci", klubu su se na vernost obavezali i Naser Čadli (sedam miliona funti, došao iz Tventea) i Etjen Kapue (11 miliona, Tuluz).

Razmetanje na fudbalskoj pijaci omogućile su prodaje Klinta Dempsija, Stivena Kolkera, Toma Hadlstona i Skota Parkera (svi zajedno u klupsku kasu uneli 23,5 miliona funti, Džejk Livermor je otišao na kaljenje u Hal Siti)), ali je kesa izgorela kada je postalo jasno da je Real spreman na sve ne bi li na Santjago Bernabeu privoleo Gereta Bejla.

Navijači Totenhema pozdravljaju Roberta SoldadaSamo je pitanje trenutka kada će taj posao i zvanično biti obelodanjen, ali nema sumnje da će ga i biti, jer se uprava kluba iz Londona sigurno ne bi ovako rasipala da ne očekuje da joj na račun legne ogroman kapital stvoren prodajom Velšanina.

Sada ostaje pitanje – da li će pridošlice moći da nadomeste Bejlov kvalitet, jer upravo je on na svojim plećima nosio igru Totenhema?

Čiji će sistem, u to nema sumnje, biti radikalno prekrojen penkalom Viljas-Boasa, koji će publici na Vajt Hart Lejnu priuštiti jedan sasvim drugačiji fudbal od onog na koji su navikli.

Tehnički savršeniji, barem se to očekuje pre svega od Eriksena, koji se smatra jednom od najboljih ‘desetki’ na planeti, iako mu je tek 21 godina, te Erika Lamele, vršnjaka čiji su driblinzi i golovi u protekle dve godine oduševljavali rimske fudbalske fanatike.

Problem bi mogao da nastane u odbrani, pošto je pitanje kako će se Pevci privići na život bez Viljema Galasa i Kolkera (za devet miliona funti prešao u Kardif). Vlad Kirikeš zato je i doveden, iako mu pored Junesa Kabula, Jana Vertongena i kapitena Majkla Dosona niko ne garantuje mesto u startnih 11.

Ipak…Andre Viljas-Boas na slatkim mukama
"Dugo smo ga pratili, jer je interesantan igrač. Poseduje ogroman kvalitet, veliki je lider na terenu, ne boji se da iznese loptu, a to mi se posebno dopada", komentariše Viljas-Boas, poznat po tome što forsira napadački fudbal, iako mu u Čelsiju ta ideja nije prošla.

Roman Abramovič nije imao strpljenja za mladog Portugalca. Uostalom, uz budžet kakav imaju treneri na Stamfordu idu i velika očekivanja i izostanak prava na alibije.

Čini se da je sada, posle dugo vremena, takva klima zavladala i na Vajt Hart Lejnu, jer se Totenhem isprsio više nego što je iko očekivao. I sada se čeka da Viljas-Boas sve novajlije ukomponuje u homogenu celinu i isporuči rezultat.

Ako se po jutru dan poznaje imaće Totenhem moćan tim. U četiri meča četiri pobede bez primljenog gola. Ali, protivnici kakve možete samo da poželite za start sezone – Kristal Palas, Svonsi i Dinamo Tbilisi u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Prvi pravi ispit Pevci polažu u nedelju u velikom gradskom derbiju sa Arsenalom. Prštaće na Emirejtsu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andre Viljas-BoasEngleskaErik LamelaEvropaKristijan EriksenPremijer ligaRoberto Soldado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara