"Mladi Plavci"
"Mladi Plavci"

Ništa od pravog, ali je pehar male Lige šampiona na pragu Stamford Brižda! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.04.15. | 19:01

Plavci demolirali Romu u drugom polufinalu najkvalitetnijeg takmičenja u omladinskoj konkurenciji i sa Šahtjorom će se boriti za trofej - 4:0

Mladi Plavci

Iako je pred sobom rušila možda i najbolje omladinske timove na Starom kontinentu, kao što su Ajaks i Mančester Siti, Roma nije uspela da priredi senzaciju i u polufinalu Lige šampiona za mlade timove protiv Čelsija. Plavci su u Nionu savladali Vučicu sa više mego ubedljivih 4:0, pa će se za trofej boriti sa Šahtjorom, koji je nešto ranije bio bolji od Anderlehta (3:1).

Izabrane vesti

Roma je u prvih 45 minuta uspela na pravi način da zaustavi opasne napade favorizovanog rivala. Igra Rimljana bila je orjentisana pre svega na odbranu sopstvenog gola, dok bi se vrebala svaka prilika da se iz kontranapada preko brzonogog Verdea i nezgodnog kapitena Pelegrinija pripretilo Bredliju Kolinsu.

Ipak, kvalitet Plavaca je isplivao na površinu na startu drugog poluvremena. Mrežu Gabrijelea Markeđanija prvi je pogodio Čarli Kolket u 47. minutu, nakon čega je u samo sedam minuta još dva pogotka potpuno demoralisanoj odbrani Rome dao najbolji strelac grupne faze takmičenja Dominik Solanke, koji je sa ova dva gola došao do brojke od devet pogodaka u omladinskoj Ligi šampiona.

Ostatak meča protekao je u rutinskom otaljavanju posla engleskog kluba, koji je u samoj završnici meča preko Tamija Abrahama stigao i do četvrtog gola, pa će se 13. aprila boriti sa trofej sa ukrajinskim velikanom.

(FOTO: Action images)

tagovi

RomaOmladinska Liga šampionameđunarodni fudbalGabrijele MarkeđaniDominik SolankeDanijele VerdeČelsiČarli Kolket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara