""
""

Ništa od poklona za Zvezdu – Makabi nije izdržao

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.03.17. | 19:51

Efes odličnom igrom u trećoj četvrtin prelomio meč i slavio protiv velikana iz Istanbula - 90:81

Bamberg jeste, ali Makabi nije izdržao nalet Anadolu Efesa u Istanbula. Tim Velimira Perasovića uspeo je da savlada izraelskog velikana i izvrši dodatni pritisak na Crvenu zvezdu pred meč u Milanu – 92:87.

Dok su gledali prvo poluvereme fanovi srpskog šampiona su vrlo verovatno pomisli da može da dođe do iznenađenja, da ne kažemo senzacije. Kao retko kada u ovoj sezoni Makabi je igrao vrlo pristojnu odbranu. Pod pritiskom moranja igrači Efesa su promašivali otvorene šuteve. O nervozi u igri ekipe Velimira Perasovića najbolje svedoči činjenica da nisu pogodili nijednu trojku u prvih 20 minuta. A imali su sedam pokušaja...

Izabrane vesti

Međutim, hrvatski stručnjak uspeo je da pronađe rešenje za izraelsku zagonetku (Makabi na poluvremenu imao pola koša prednosti). Zaigrao je Perasović sa dva plejmejkera (Osman i Ertel) i prosto razbio odbranu gostiju. Počeli su da pogađaju sa distance Osman, Ertel i fenomelani Grendžer koji je vezao tri pogodka van linije 6,75.

Treći period Efes je dobio sa 26:15, i stekao dvocifrenu prednost. Već tada je bilo jasno da nade svih onih koji podržavaju Crvenu zvezdu sahranjene, odnosno da će Efes stiži do 14 pobede u sezoni.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Džejson Grendžer koji je ubacio 22 poena. Zapažen je bio i Ertel sa 18 poena i sedam asistencija.

Kod Makabija je najefikasniji bio Rad sa 23 poena, dok je Landsberg dodao 20. Međutim, Viktor Rad je bio jedan od tragičara utakmice, pošto je promašio zakucavanje i imao nekoliko neverovatnih izgubljenih lopti kada se činilo da Makabi može da uhvati priključak.

EVROLIGA – 26.KOLO

Četvrtak

Anadolu Efes – Makabi 92:87

/Grendžer 22 – Rad 23 /

20.15 Panatinaikos – Real Madrid

20.45 Armani – Crvena zvezda

20.45 Bamberg – Fenerbahče

Petak

17.00 Uniks – Žalgiris

18.00 Darušafaka – Barselona

20.00 Olimpijakos – Galtasaraj

21.00 Baskonija – CSKA

 
 

tagovi

Anadolu EfesDeni GrendžerEvroligaEvropaIzraelMakabi Tel AvivTomas ErtelVelimir Perasovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara