"Demba Ba"
"Demba Ba"

Ništa od mančesterskog derbija u FA kupu, majstorija Dembe Be presudila Đavolima! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.13. | 15:22

Senegalski centarfor odličnom reakcijom potopio Junajted na prepunom Stamford Bridžu. Čeh sa nekoliko sjajnih intervencija stekao zvanje "heroja utakmice"

Demba BaČelsi očigledno uživa da igra u FA kupu! Klub koji je u poslednjih šest godina osvojio četiri trofeja ovog takmičenja napravio je veliki korak napred ka finalu na “novom“ Vembliju! Izabranici Rafe Beniteza uspeli su da savladaju Mančester junajted u ponovoljenom meču četvrtfinala rezultatom 1:0, i tako rezervišu kartu za novi derbi i susret sa Sitijem u polufinalu! A vodio je Junajted sa 2:0 u prvom meču pre 20-ak dana!

Oba tima su u meč ušla u izmenjenim sastavima, što je garantovalo nešto oprezniju igru na obe strane. A tako je bilo, bar tokom prvih 45 minuta. Plavci su se našli u velikom problemu kada je Ešli Kol doživeo povredu zadnje lože, a umesto njega ušao je Rajan Bertand. Domaćin je imao nekoliko poluprilika da postigne gol, a najbolju je propustio Demba Ba u 30. minutu, kada je sa desne strane pogodio nogu De Hee. Junajted je uzvratio preko Čičarita, koji je tokom prvog poluvremena imao sjajnu priliku sa nekih 25 metara od gola, ali je Čeh, uz velike napore, uspeo da interveniše.

Izabrane vesti

Do kraja prvog dela igre rezultat je ostao 0:0, a sigurno nema lepšeg načina da se otvori drugo poluvreme, nego da se postigne gol! Huan Mata uputio je odličan centaršut Dembi Bi, koji se odlično oslobodio Rija Ferdinanda i velemajstorskim kung-fu potezom matirao nemoćnog De Heu.

Ser Aleks Ferguson je momentalno pojačao ofanzivu uvođenjem Robina van Persija i Rajana Gigsa, a već u 60. minutu Čičarito je imao još jednu odličnu priliku da izjednači rezultat, ali je Čeh još jednom sjajno reagovao!

Do kraja utakmice Čelsi je imao više prilika da uveća prednost nego da Junajted izjednači, prvenstveno preko veoma raspoloženih Mate i Azara, ali je i Ba pripretio u još jednom, u 86. minutu. U 88. minutimu Van Persi je imao priliku da postane heroj Junajteda, međutim, sav kredit je otišao iskusnom Čehu, koji je još jednom izvanredno reagovao, i sačuvao svoj gol. Junajted je u poslednjim minutima držao loptu u svom posedu, ali su igrači Čelsija sačuvali mrežu i plasirali se u polufinale!

Sve u svemu, navijači na Stamford Bridžu mogli su da uživaju u dobrom fudbalu, ali i slavlju i pobedi Čelsija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČelsiDemba BaEngleskaEvropaFA kupNaniPetr ČehRajan GigsVan Persi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara