""
""

Lil nokautirao Lion! Evijan zaustavio oštećeni Marsej, Ninković sjajan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.02.13. | 23:03

Odlična igra srpskog veziste u remiju Evijana i Marseja kojem nije pomogla ni golčina Žinjaka jer je ostao sa devet igrača na terenu. Gosti na Žerlanu slavili sa 3:1

Posle serije dobrih rezultata Lion je stao kada se to najmanje očekivalo, a zaustavio ih je tim koji nedeljama već ne zna za trijumf - Lil! Gosti su slavili Žerlanu rezultatom 3:1 i to mnogo lakše nego što rezultat govori.

Šeđu je doneo prednost svom timu u 28. minutu, a kada je Balmon duplirao vođstvo Lila u 45. minutu Lion je praktično bio u nokdaunu.

Izabrane vesti

Ako je tada još i bilo neke nade za domaće fudbalere posle trećeg gola koji je postigao Kalu iz penala sve je bilo rešeno. Trudili su se Lavovi da barem ublaže poraz i to im je pošlo za rukom kada je Lisandro Lopez zatresao mrežu Lila u 57. minutu.

Posle ovog poraza Lion za liderom Pari Sen Žermenom zaostaje čitavih šest bodova, dok je Lil ostao u sredini tabele, ali je barem prekinuo seriju loših rezultata.

Marsej posustaje u šampionskoj trci i sada kasni već osam bodova za vodećim Pari Sen Žermenom. Nisu pobedili ni treće kolo zaredom, a danas ih je zaustavi skromni Evijan uz odličnu igru srpskog veziste Miloša Ninkovića. Meč je završen rezultatom 1:1, a Marsej je zaradio dva crvena kartona, pa bod i nije loš epilog.

Marsej je poveo sjajnim golom Andrea-Pjer Žinjaka koji je topovskim udarcem skoro probušio mrežu Evijana. Ali, nevolje za favorita su počele u 57. minutu kada je Abdalah srušio Kelihu, skrivio penal i zaradio crveni karton. Sa bele tčke je siguran bio Sagbo. Ni tu nije bio kraj mukama gostujućih fudbalera. Tek što je ušao sa klupe, Džordan Aju je prvo zaradio žuti kartona, a posle samo dva minuta na terenu, dobio je i crveni zbog prekršaja nad Milošem Ninkovićem.

Inače, Ninković je bio jedan od zapaženijih u taboru Evijana. Izvodio je sve prekide, u par navarata i zapretio golmanu Mandandi koji je ipak osujetio sve njegove pokušaje. U finišu meča, Ninković je imao dve odlične asistencije za Sagboa i Vasa, ali su domaći fudbaleri bili neprecizni u završnici.

Za Evijan je ovo bio četvrti uzastopni remi i najava boljih dana u borbi za opstanak.

LIGA 1, 24. kolo

Petak:
PSŽ – Bastija 3:1 (0:0)
/Menez 56, Ibrahimović 71.p, Laveci 89 - Kazri 83/

Subota:
Sent Etjen - Monpelje 4:1 (2:0)
/ Brandao 13, Aubamejang 29, Molo 48, Bodmer 74 - Kabela 49/

Ajačio – Bordo 1:0 (1:0)
/Fati 31/

Nansi – Rem 1:2 (1:0)
/Pujžrenije 29 - Ajite 48, Fortes/

Troa – Sošo 0:0

Nica – Lorijen 1:1 (0:0)
/Ejserik 82 - Marek 75/

Valensijen – Brest 2:1 (1:0)
/Dosevi 10, Mater 45 - Raspentino 90/

Nedelja:
Evijan – Marsej 1:1 (0:0)
/Sagbo 59 penal - Žinjak 51/

Ren – Tuluz 2:0 (0:0)
/Alesandrini 79, Erding 84/

Lion - Lil 
/Lopez 57 - Šeđu 28, Balmon 45, Kalu 50pen/


tagovi

Andre Pjer ŽinjakDžordan AjevEvijanEvropaFrancuskaLiga 1Miloš NinkovićOlimpik Marselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara