""
""

Ninković je zaslužio crveni, vređao je i mene i sudiju, ali nisam hteo namerno da ga povredim (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.13. | 13:32

’’Možda jesam kriv, jer je reč o oštrom duelu, ali ne mogu da jurim arbitra terenom i kažem mu: čekaj, daj meni žuti karton, njega poštedi’’, kaže Miloš Stanojević iz Rada

Optuženi, branite se. Odnela je Crvena zvezda bodove sa Vračara, međutim, osim slobodnjaka Nenada Milijaša, više pažnje u minimalnoj pobedi nad Radom (1:0) privukla su dva detalja: neiskorišćen penal Dragana Mrđe i krvavo lice Miloša Ninkovića. Prvotimac crveno-belih je posle duela sa Milošem Stanojevićem jurio vezistu Građevinara, koji uverava da u 64. minutu nije imao ideju da povredi rivala.
’’Prvo, Ninkovića nisam udario laktom, kako se možda nekome učinilo, već sam gradio prostor, posle čega je Miloš naleteo na moju levu šaku. A pri tom, nisam ni video ko mi dolazi s leđa. Dakle, ništa nefudbalski. Drugo, u tom duelu nijednog trenutka nije postojala namera da ga povredim, već je sve posledica borbe za loptu. I najvažnije: možda jesam kriv, jer je reč o oštrom kontaktu, ali ne mogu da jurim arbitra terenom i kažem mu: ’’čekaj, daj meni žuti karton, a njega poštedi’’, priča za MOZZART Sport Miloš Stanojević.

I podseća na duel sa bivšim reprezentativcem iz prvog poluvremena.
’’Igrao se 20. minutu kad je Ninković naleteo na mene s leđa i po svim pravilima napravio prekršaj za žuti karton. A za taj start nije sankcionisan. Da je javno opomenut, posle onoga što se desilo sredinom drugog dela trebalo je da bude isključen. Nisam pravio frku tad, niti sad tražim opravdanje, samo želim da ukažem na to koliko je utakmica bila borbena’’.

Izabrane vesti

Ninković je posle meča prokomentarisao da ga je razljutilo to što u prvom poluvremenu Stanojević nije prihvatio njegovu ruku, kao gest izvinjenja za žestok start, uz opasku: ’’šta da radimo, takva nam je omladina’’.
’’Ne bih želeo da javnost o meni stekne pogrešnu sliku, jer nisam grubijan, niti nevaspitan. Nijednog trenutka nisam vređao Miloša, a on jeste i mene i sudiju. No, dobro, nikome ne zameram, sve je to sport, dešava se u žarbu borbe. Moja jedina greška je što sam u tom 20. minutu ostao imun na Ninkovićev predlog da se pomirimo. Ne mora meni da se izvinjava, jer je posle utakmice uputio izvinjenje kompletnoj javnosti i time pokazao sportsku veličinu. Razumem njegovu reakciju, jer je povređen i nosio zaštitnu kacigu. Samo se nadam da on razume mene, što sam želeo najbolje svom timu’’, zaključio je Miloš Stanojević.

(FOTO: mozzartsport.com)

 


tagovi

FK Crvena zvezdaMiloš NinkovićMiloš StanojevićRadSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara