"Miloš Ninković"
"Miloš Ninković"

Ninković: Ako budem u ovakvom grču bolje da odgledam poslednje četiri utakmice

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.04.14. | 17:59

"Možda moja najgora utakmica u karijeri, a svakako najgori dan u životu", samokritičan je plejmejker Zvezde posle debija u večitim derbijima

Miloš NinkovićVratio se u srpski fudbal kako bi ispunio dečačke snove, ali su se oni u 146. večitom derbiju pretvorili u noćnu moru. Miloš Ninković priznaje da mu je subota, 26. april bila najgori dan u životu.

Razlog je svima dobro poznat – promašen penal protiv Partizana i poraz od 1:2.
"Možda moja najgora utakmica u karijeri, a sigurno najgori dan u mom životu", iskreno će vidno utučeni vezista, koji tvrdi da nije njegov penal, a ne kasniji promašaj Nikole Mijailovića, odlučio meč.
"To je bio prelemoni momenat utakmice. Da sam dao gol uveren sam da bismo pobedili. Sad se verovatno priča o taktici, a da smo pobedili i da sam dao gol rekli bi da smo igrali pametno i na rezultat. Taktika nije kriva. Moj jedanesterac je ključ utakmice. Ne Džonijev nego moj".

Izabrane vesti

Činjenica da su se crveno-beli vratili u drugom poluvremenu i poravnali na 1:1 ne menja stav Ninkovića, koji priznaje da se u ekipu Slaviše Stojanovića uvukao neverovatan grč.
"Penal kao penal, promašiš, ali da odmah u sledećem napadu primiš gol?! Video sam po igračima kakav je to bio šok, a o meni da ne pričam. Kad je bio slobodan udarac za njih bio sam siguran da će biti gol. To tako biva, a nema gore kazne za celu ekipu. Sa tiribina je možda izgledalo drugačije, ali video sam dole na terenu da smo bili u grču. Da nije to - to".

Međutim, utisak je da je sam Ninković, uprkos bogatom iskustvu, najteže podneo sve.
"Ne mogu da opišem stanje u kojem sam bio. Bilo bi mi lakše da sam promašio penal, a da je ostalo 0:0. Uvuklo se nešto u mene, malo i u ekipu... Ako budem u takvom stanju bolje da odgledam ove poslednje četiri utakmice. Ali, naravno da neće biti tako. Daću sve od sebe da se što pre vratim, iako juče nisam uspeo. Da nam je neko na polusezoni rekao da ćemo posle derbija imati tri boda prednosti verovatno bismo svi prihvatili".

Lukač brani penal NinkovićaNinković, ipak, smatra da je Partizan, uprkos lošoj igri Zvezde, do bodova stigao uz veliku pomoć sreće… I sudije Milorada Mažića.
"Ne tražim izgovor, ali malo me razočarao sudija. Ako si svirao dva penala, je l’ to znači da ne sme više da svira nijedan faul?! Mažić me razočarao, zbog faula nad Mrđom i još nekoliko situacija. Verovatno je mislio da ako nam je svirao dva penala da ne treba više ništa... Međutim, nije Mažić za naš poraz kriv daleko od toga".

Izlaz je jedan jedini – ostanak na prvom mestu i povratak titule na "Marakanu".
"Ako se uzme titula niko se neće sećati derbija. Setite se ranije da je Zvezda ovde stalno pobeđivala Partizan, pa oni budu prvi. Što kaže Bajko niko nije pominjao derbije. Titula će sve obrisati. Ali, biće ovo moja lična mrlja, kao što ću prvi derbi pamtiti ceo život i ovo ću pamtiti do kraja života".

Navijači se sigurno pitaju da li će uspeti da sve loše uspomene zaboravi makar do kraja sezone?
"Ovo nije smak sveta. Sve je u našim rukama. Ako pobedimo Rad".

(FOTO: Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdaSuperligaSrbijaMiloš Ninković146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara