""
""

Nindža utišao Zenicu, Bosanci sve dalje od EP! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.10.14. | 22:51

Belgija osvojila bod na gostovanju Zmajevima, koji i posle trećeg kola u kvalifikacijama ne znaju za trijumf

Mundijalska bajka Bosne i Hercegovine izgleda kao bleda prošlost, pošto reprezentacija naših zapadnih suseda tone sve dublje. Popularni Zmajevi ni posle trećeg kola kvalifikacija za EP ne znaju za pobedu, a večeras su im u Zenici odoleli Belgijanci. Ono po šta su došli, Crveni đavoli su i uzeli. Remi od 1:1 na gostovanju ekipi koja je trebalo da im predstavlja najvećeg rivala, Belgijancima donosi miran san u nastavku kvalifikacija. A, Bosancima dodatne probleme koji će još više produbiti krizu i zapaliti neprijatnu atmosferu koja vlada oko selektora Safeta Sušića

Izabrane vesti

Na prepunom stadionu u Zenici, BiH je imala više od igre, bila bolji rival, ali jedan gol Edina Džeka nije bio dovoljan za trijumf nad odličnom ekipom Belgije. Gosti su bolje otvorili meč i imali dva solidna pokušaja, a onda je Pjanić dobrim pokušajem u 25. minutu nagovestio radost domaćih navijača. Samo tri minuta kasnije, poslovođa Rome je posle akcije sa Bešićem, idealno proigrao Edina Džeka koji majstorski tuče iz prve i donosi vođstvo Bosancima.

Posle gola Džeka, probudila se Belgija i krenula sa konkretnijim atacima ka golu Begovića koji se sa nekoliko odličnih intervencija kandidovao za ulogu igrača utakmice.

Ali sve dobro što je uradio u prvom poluvremenu, Begović je pokvario na početku drugog dela igre. I opet je igrač Rome bio u fokusu. Radža Naingolan, popularni Nindža, je tukao po zemlji sa ivice šesnaesterca, a Begović je loše intervenisao. Lopta mu je prošla kroz ruke i završila u mreži domaćeg tima.

U poslednjih pola sata igre, usledio je žestok pritisak Bosanaca i totalna ofanziva ka golu Belgije, ali su golman Kurtoa i odbrana sa Kompanijem na čelu rutinski otklanjali svaku opasnost i doneli vredan bod timu Marka Vilmotsa.

Belgija je sa četiri boda treća na tabeli, a lider je Vels koji ima sedam bodova uz utakmicu više, dok je Izrael sakupio šest bodova iz takođe tri odigrana meča.

Ostrvljani nisu dozvolili slično iznenađenje na svom terenu protiv Kipra, kao što je to pre mesec dana uradila BiH. Geret Bejl je imao fantastičnu asistenciju, a strelci za pobedu od 2:1 su bili Robson-Kanu i Koteril. Kiprani su prepolovili vođstvo Velsa u 36. minut, iamli i igrača više od 47. minuta, ali nisu uspeli da izbegnu poraz…

Izrael je takođe najavio kandidaturu za jedno od prva tri mesta u grupi, pošto je odradio domaći zadatak na gostovanju Androi i sa ubedljivih 4:1 upisao drugu pobedu u grupi. BiH je četvrta na tabeli sa samo dva boda iz tri meča, od čega su dva odigrali na svom terenu…

 

 


tagovi

Edin DžekoRadža Naingolanreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara