"Marko Nikolič"
"Marko Nikolič"

Nikolić: Dobar pokušaj Zvezde, ali ne i blizak realnosti

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.10.14. | 13:44

Trener Partizana odbija da prihvati ulogu favorita u 147. večitom derbiju

Marko NikoličPaklen mesec pred izabranicima Marka Nikolića. Fudbalere Partizana između dve pauze u klupskoj sezoni zbog reprezentativnih akcija očekuje dvomeč sa Bešiktašom u Ligi Evropa, derbi mečevi Superlige sa Vojvodinom, Jagodinom, Spartakom, ali pre svega 147. večiti derbi sa Crvenom zvezdom! Pozitivan rezultat predstavljao bi savršenu uvertiru. Poraz bi uneo nemir u Humsku. Trener Marko Nikolić, međutim, stvari vidi sasvim drugačije.
"Ovaj derbi ne odlučuje ni o čemu. Pa nismo još ni na trećini prvenstva. A i Vojvodini je tu, ne samo Partizan i Zvezda", kategorično će šef struke crno-belih, ali to ne znači da ni on sam nije "zagrejan" sa najvećim konkurentom u borbi za titulu.
"Ovo je lepa prilika za sve navijače Partizana  da počev od sutra uživaju u velikom broju zanimljivih utakmica. Večiti derbi prvi je na programu. Tek od srede smo kompletni, ali smo se dobro pripremili, oporavili umorne i povređen, pa izuzev Darka Brašanca i Miloša Ostojića koji imaju problema sa prelomima svi licencirani igrači konkurišu za tim".

Pitanje je, međutim, koliko mogu Nemanja Kojić recimo i pre svih Partizanov bombarder Nikola Drinčić?
"Nije ni realno očekivati od igrača koji dugo nisu trenirali da budu u top formi za ovakve utakmice, Ali, ovakve utakmice i nisu za traženje alibija, već će morati da idu preko granica bola".

Izabrane vesti

Što se tiče samog terena Nikolić kaže je rešio “sve zagonetke“ i izabrao startnih 11 za subotnji okršaj. Ali, jedno je zamisliti pobedu, nešto sasvim drugo je plan sprovesti u delo.
"Ključ je u koncetraciji. Želja ne sme da nam bude kao na običnim utakmicama, a ukoliko pokažemo pnu vrstu gladi koja nas je krasila u prethodnom periodu imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Nadam se dobroj utakmici, jer nisam siguran da u derbiju mogu da se kalkuliše. Uostalom, kad bi mi neko ponudio nerešen reultat pre bilo koje utakmice ne bih ga prihvatio. Ko god da je prekom puta. To govori o toj gladi. Ako nemamo tu crtu u sebi  nećemo biti veliki niti ćemo biti šampioni".

Srećna okolnost i za jedne i za druge jeste i nova travnata podloga u Humskoj, koja prema rečima Nikolićadozvoljava brzu i dinamičnu igru“. Najbolji napad u ligi (Partizan) i najbolja odbrana (Crvena zvezda) dobile su sve preduslove za kvalitetan susret.
"Neće to biti odlučujuće, jer derbi odlučuju detalji. I ako odigramo pametno onda možemo da pobedimo. Zvezda je kvalitetan tim sa dosta reprezentativaca, sa nekoliko povratnika iz inostranstva i ona crta je koja je najviše odlikuje jeste velika agresija na svakom delu terena. Dosta su crveno-beli pokušavali da na neke načine prebace ulogu favorita u naše dvorište je dobar pokušaj, ali mislim da nije blizak realnosti".

Za kraj i jedno pitanje koje se već godinama postavlja trenerima crno-belih pred okršaje sa Zvezdom. Već 19 i po godina za Partizan nije sviran penal protiv crveno-belh?
"Hvala vam, mnogo je bolje da vi novinari to pomenete nego ja", odgovorio je Nikolić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

147. večiti derbiMarko NikolićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara