""
""

Nikad ne potcenjuj srce ponosnih Baska: Atletik promašivao, pa samleo Viljareal! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.01.16. | 13:50

Bilbao ima dva gola zaostatka, ali spektakularnom igrom u nastavku došao do pobede protiv Viljareala (3:2), u prvom meču četvrtfinala Kupa Kralja

Nikada ne potcenjujete srce ponosnih Baska. Ni kada vam se čini da su u nokadaunu! Ovu osnovnu lekciju iz španskog fudbala ovog popodneva su naučili fudbaleri Viljareala. Imala je Žuta podmornica dva gola prednosti na San Mamesu, ali je, ipak, potpoljena na fudbalskoj katedrali u glavnom gradu Baskije – 3:2.


 Atletik Bilbao je furioznom igrom u nastavku napravio pravi mali podvig i prvi meč osmine finala Kupa kralja završio kao pobednik. Utakmica sa dva različita poluvremena, ali jednom konstantom: domaćin je bio bolji rival, samo što u prvih 45 minuta nije mogao da pronađe put do mreže Martina Barbose.

Izabrane vesti

Viljareal je u tim momentima držao pravu malu kliniku iz preciznosi i efikasnosti. Gosti nisu previše pretili, ali su opasne napade završili golom. Do vođstva su stigli u 16.minutu preko Baptistaoa, da bi Samu skamenio lica navijača Atletika.


 Promašivao je Injaki Vilijams u prvom poluvremenu, ali je u 54.minutu spretnom reakcijom najavio totalni preokret. Njegov gol raspalio je vatru na tribinama, fudbaleri Atletika igrali su kao da sutra ne postoji, a za takav pristup nagrađeni su pobedom. Autorsko delo su potpisali Aduric i Laporte posle prekida.


 

 

ŠPANIJA – Kup Kralja, osmina finala

Sreda

Atletik Bilbao – Viljareal 3:2 (0:2)
/Viliams 54, Aduric 68, Laporte 80 – Baptistao 16, Samu 38/

16.00 Mirandes – Depotivo La Korunja

16.00 Valensija – Granada

18.15 Betis – Sevilja

20.30 Barselona – Espanjol

22.05 Rajo Valjekano – Atletiko (M)

Četvrtak

20.30 Kadiz – Selta

20.30 Eibar – Las Palmas

(Foto Action Images)

 


tagovi

Španijameđunarodni fudbalKup kraljaInjaki VilijamsEvropaAtletik BilbaoAduric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara