""
""

Nije to ona ista Fereira… Koštinja i Maniš jedva osvojili prvi bod, ali fenjer ostaje

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.09.13. | 23:11

Najprijatnije iznenađenje prošlosezonskog šampionata Portugala posle četiri startna poraza konačno uspelo da se pomeri sa nule, ali ne i poslednjeg mesta na tabeli

 

Izabrane vesti

Šta se to dešava sa Pasoš Fereirom? Ovaj klub je prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje Primeire. Završili su kao treći ispred mnogo skupljih timova Brage i Sportinga i izborili istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ali, umesto u elitnom takmičenju, našli su se u rezultatskom kanalu i ako ovako nastave, sledeće sezone ih očekuje igranje u drugom razredu portugalskog fudbala.

Klub iz Fererire je večeras osvojio prvi bod posle četiri startna poraza u Primeiri. Ali i sa njim ostaju zakucani na dno tabele bez sa samo dva postignuta gola. Istina, imali su težak raspored i porazi od Porta, Benfike i Barge su donekle bili očekivani. Ali, da to definitivno nije onaj isti tim iz prošle sezone, dokazuje i večeršnji remi od 1:1 na domaćem terenu od skromne Vitorije iz Setubala.

I to remi uz mnogo muka, pošto su tek u finišu meča stigli do izjednačenja. Gosti su vodili 1:0 i imali igrača više, ali je Rikardo uspeo da spase domaće poraza golom u 82. minutu i tako verovatno spase i trenerski tandem KoštinjaManiš koji se u novoj ulozi daleko slabije snalazi nego nekada na terenu. 

PRIMEIRA – 5. KOLO:

Petak:
Aruka – Braga 0:1 (0:1)
/Santos 9/

Subota:
Žil Vinsente – Oljanense 1:1 (1:0)
/Vilela 31 – Dijakite 92/

Belenenses – Maritimo 1:0 (1:0)
/Pedro 9/

Sporting – Rio Ave 1:1 (1:0)
/Eduardo 25 – Tarantini 72/

Nedelja:
Nasional – Akademika 1:0 (1:0)
/Rondon 32/

Gimaraeš – Benfika 0:1 (0:1)
/Matijas 73ag/

Estoril – Porto 2:2 (1:1)
/Evandro 35pen, Leal 80 – Lika 26, Martinez 66/

Ponedeljak:
Pasoš Fereira – Vitorija Setubal 1:1 (0:1)
/Rikardo 82 - Kardozo 17/


tagovi

EvropaKoštinjaPasoš FereiraPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara