"Benjat u akciji"
"Benjat u akciji"

Nije svejedno! Atletik iznenadio Šahtjor, Liga Evrope je na dohvat ruke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.11.14. | 22:36

Mikel San Hoze postigao jedini gol u Lavovu, pa će baskijskim Lavovima i bod protiv BATE Borisova na San Mamesu biti dovoljan za treće mesto i evrosko proleće. Ukrajinci idu dalje kao drugi u Grupi H

Benjat u akcijiNajveći je izbegavaju jer finansijski kolač nije dovoljno sladak, ali klubovima iz drugog ešalona Liga Evrope predstavlja dragoceno iskustvo i retku priliku da se domognu trofeja. Atletik Bilbao je 2012. bio na korak od trijumfa, a proleća 2015 verovatno će imati novu priliku pošto je u Lavovu uspeo da iznenadi Šahtjor i pogotkom Mikela San Hozea odneo bodove na Pirineje – 0:1 u petom kolu Grupe H Lige šampiona.

Igrao se 68. minut kada je Benjat iz slobodnog udarca poslao savršenu loptu na peterac domaćeg tima, a na drugoj stativi 25-godišnji San Hoze pobegao Jaroslavu Rakickiju i na surov način kaznio trenutak konfuzije u poslednjoj liniji tima iz Donjecka.

Izabrane vesti

Ukrajincima ostaje da žale za propuštenim šansama Aleksa Tešeire koji je u prvom poluvremenu dva puta bio oči u oči sa Gorkom Iraizozom, te kasnijim pokušajima Daglasa Koste i rezerviste Marlosa. Sudija Mark Klatenburg je kod tog poslednjeg i oštetio Šahtjor za penal, ali ni bod ne bi ništa značio četi Mirčee Lučeskua u borbi za prvo mesto.

U Donjecku ipak neće suze liti zbog ovog poraza – osim možda zbog toga što Luiz Adrijano nije postigao 10. gol u grupnoj fazi i time nadmašio rekord Kristijana Ronalda - Porto je u prvom meču Grupe H deklasirao BATE Borisov sa 3:0 i Šahtjoru obezbedio mesto među 16 najboljih. Treći put u klupskoj istoriji. 

Poslednje kolo stoga će dati odgovor samo na jedno pitanje – ko će u Ligu Evropa? Atletiku će na San Mamesu biti dovoljan samo bod protiv BATE Borisova, koji u Ligi šampiona nije slavio na poslednjih osam gostovanja. Na šest je izgubio. A u Baskiji nije lako igrati.

ŠAHTJOR – ATLETIK BILBAO 0:1 (0:0)
/San Hoze 68/

Stadion: Lavov arena;
Sudija: Mark Klatenburg (Engleska);

Šahtjor (4-4-2): Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Stepanenko, Fernando (od 77’ Fernando), Duglas Kosta (od 68’ Marlos), Tajson (od 71’ Bernard) - Tejšeira, Luiz Adrijano;

Bilbao (4-2-3-1): Iraizoz - De Markos, Ečeita (od 32’ Gurpegi), San Hoze, Balenzijaga - Ituraspe, Riko – Susaeta (od 65’ Aduric), Benat, Munijain (od 88’ Unaj Lopez) - Viguera.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atletik BilbaoEvropaLiga šampionaMikel San HozeŠahtjor DonjeckŠpanijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara