""
""

Nije iznenađenje, ova ekipa može mnogo: Kristina donela treći bod!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.12.16. | 22:07

Golom tri sekunde pre kraja utakmice izabranice Dragice Đurić došle do vrednog remija protiv domaće selekcije - 30:30

Veliki bod za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Zahvaljujući sjajnom golu Kristine Liščević tri sekunde pre kraja, izabranice Dragice Đurić uspele su da dođu do izjednačenja protiv domaćina turnira, pa će u drugu fazu preneti tri boda - 30:30 (15:18).

Izabrane vesti

Kada se sve sagleda, ostaje veliki žal za još boljim rezultatom, pošto su srpkinje imale i šest golova (11:17) prednosti u prvom poluvremenu, ali na kraju - nije moglo bolje. U svakom slučaju, ova generacija je definitivno potvrdila visoke domete na ovom turniru. Kristina je postigla izuzetno vredan gol u završnici meča, ali je uloga velikog junaka pripala fenomenalnoj Jovani Risović, koja je zabeležila 12 odbrana i zaustavila tri sedmerca.

Srpske rukometašice nije omelo to što su već na samom početku utakmice ostale bez Jelene Lavko, koja je zbog povrede mišića morala da napusti teren. Nisu izabranice Dragice Đurić dozvolile Šveđankama da se rastrče, već su ih uštopovale snažnom odbranom i organizovanom igrom u napadu, pa su na poluvremenu imale plus tri (15:18), a na početku drugog i plus pet (15:20).

Ipak, onda je usledilo paklenih 10 minuta domaćina ovog turnira i serija od 7:2 koja je u 42. minutu dovela do izjednačenja. Srpskinje su tada bile u potpunom autu, ali usledio je tajm-aut koji je mnogo toga promenio na terenu. Praktično do kraja utakmice se igralo gol za gol.

Najefikasnija igračica utakmice bila je supertalentovana Luis Sand, nezaustavljivo krilo Švedske, sa osam postignutih golova. U našoj selekciji Slađana Pop-Lazić je postigla pet, baš kao i Sanja Radosavljević i Katarina Krpež.

Srbija i Švedska u novoj grupi dele prvu poziciju sa tri boda, dok po dva imaju Nemice, Francuskinje i Holanđanke, ujedno i naredni rivali našeg tima. Poslednja je Španija. Plasman u polufinale obezbediće dva prvoplasirana tima. 

Naredni meč izabranice Dragane Đurić igraju 10. decembra sa Nemačkom.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Kristina LiščevićrukometRukometašice Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara