""
""

Nigerija novi vladar Afrike, Mba napravio majstoriju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.02.13. | 21:29

Super Orlovi savladali Burkinu Faso u finalu KAN i osvojili treću kontinentalnu titulu u istoriju, prvu posle 19 godina

 

Izabrane vesti

Nigerija je novi vladar Crnog kontinenta! Super Orlovi su u finalu Afričkog Kupa Nacija savladali najprijatnije iznenađenje takmičenja, selekciju Burkine Faso sa 1:0 i osvojili treću kontinentalnu titulu u istoriji. Trofej im je doneo anonimni Sandej Mba fenomenalnim golom u 40. minutu.

Nigerijci su već u 10. minutu zapretili preko najboljeg strelca kijevskog Dinama, Brauna Idejea, koji se propisno obrukao kada je sa par metara promašio prazan gol. Potom je zapretio i Mozes, ali je Dijakite bio na nivou. Prvu veliku šansu, Burkina Faso je imala u 30. minutu kada je Banse strašnim šutem sa oko 25 metara uzdrmao stativu. Potom je i Pitroipa imao lepu šansu, ali ništa…

I onda je usledio odlučujući detalj meča. Posle prilično konfuzne akcije Nigerije i niza loših intervencija odbrane Burkine Faso, Sandej Mba je došao do lopte. Sjajno je desnom nogom prebacio jednog igrača Burkine. Lopta mu je pala na levu i usledio je strahovit šut. Skamenjeni Dijakite nije imao nikakve šanse. 1:0 za Nigeriju.

Imao je Banse ubrzo šansu za izjednačenje, ali je opet bio neprecizan.

Na početku drugog dela igre, Dijakite je neverovatnom intervencijom sprečio Idejea da duplira vođstvo. Potom je Seltikov Ambrouz spasio gol odličnom reakcijom u odbrani. Poslednju šansu za Burkinu na meču je propustio Sanu, kada je Enjema fenomenalno odbranio. Mogao je malerozni Ideje da reši sve dileme u finišu meča, ali je promašio i treći zicer na meču.

Ipak, njegovi promašaji nisu skupo koštali Nigerijce i titula je posle 19 godina otišla u najmnogoljudniju zemlju u Africi. Treći put u istoriji!

Poznato je obećanje nigerijskih prostituki o sedam dana besplatnog seksa za fudbalere ukoliko Super Orlovi osvoje titulu, pa će narednih dana biti zanimljivo u Nigeriji. 


tagovi

Aristid BanseBraun IdejeDžonatan PitroipaKup afričkih nacijaNigerijareprezentativni fudbalSandej Mba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara