""
""

Nica zlobnica pleše kao na igrici! Ljudi, Baloteli teroriše kao nikad pre! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.09.16. | 20:55

Bordo i Gengan opet šokiraju! Fekir i Toliso za šest minuta slomili Monpelje, a onda je usledilo i demoliranje! Crnih 20 minuta za Sent Etjen, ali i bod...

Sve što je lepo ima kraj, a tako je završena i lepa pobednička serija Monaka. I to na opšte slavlje kompletne Nice, koja se posle šest kompletnih rundi nalazi na vrhu Lige 1! A to je nateralo navijače da ispune stadion do poslednjeg mesta i svoje miljenike bodre u paklenoj atmosferi. A oni su im uzvratili igrom koja najviše podseća na simultanke najboljih majstora na PES-u! Posle sedam vezanih trijumfa u svim takmičenjima Monako je poklekao pod naletom trenutno najboljeg tima u Francuskoj, a sve zahvaljujući preporođenom Mariju Baloteliju - 4:0 (2:0).

Izabrane vesti

Nastavlja se teror kontroverznog italijanskog napadača, jer je u drugoj utakmici u Ligi 1 upisao nova dva gola i na brutalan način prekinuo niz Kneževa. Osim toga što je imao novi „Doktor Džekil i Mister Hajd“ momenat tako što je prvo glavom udario brazilskog štopera Džemersona, a onda i postigao golčinu i tako duplirao prednost Nice, Baloteli je izbriljirao i sredinom drugog dela četvrtim ligaškim pogotkom u drugoj utakmici. 

Prvo je led probio kapiten Pol Bajse u 17. minutu, kada je dobrim hicem glavom matirao nemoćnog Danijela Subašića.

A onda je usledio Balotelijev šou, gde je zablistao punim sjajem i poslao celom fudbalskom svetu jasnu poruku – vratio se!

Treneru gostiju Leandru Žardimu nisu pomogle ni brze izmene s početka drugog poluvremena, jer Super Mario je prosto bio nezaustavljiv. Tačnije, iskoristio je nešto ofanzivniju igru Monaka i popunio rupu u protivničkoj odbrani, ostao sam ispred Subašića i ponovo bio bez greške.

Zato je Baloteli i bio ispraćen od strane domaće publike uz frenetične aplauze i povike "Balo, Balo".

Na kraju je hrvatski golman uspeo da Ejseriku odbrani penal u 84. minutu, ali je Alesan Plea samo nekoliko trenutaka kasnije uradio ono što njegov kolega nije - potopio nejake Kneževe.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem delu prvenstva svakako je Gengan, pošto je u ozbiljnoj poteri za evropskim pozicijama. Klub sa krajnjeg severozapada Francuske ostvario je minimalni trijumf nad Lorijanom i tako se popeo na poziciju broj pet.

Jedini gol na meču delo je nekadašnje velike nade Džimija Brijana u 63. minutu, kada je sa kreča doneo Genganu treću pobedu u sezoni i miran san. 

Daleko ubedljiviji, a opet zanimljiv trijumf ostvario je Bordo na gostovanju Mecu. Prošle sezone Bordo se dugo borio za opstanak, a sada pobedom rezultatom 3:0 skočio na poziciju broj četiri i diše za vratom vodećem trilingu – Nici, PSŽ i Monaku.

Dobru igru Bordo je krunisao već u 36. minutu, kada je strelac bio Malkom. I dugo je ovaj rezultat bio aktuelan, praktično još toliko koliko je Brazilcu bilo potrebno da načne rivala, a onda je sve bilo rešeno u četiri minuta. Prvo je Gaetan Labord udvostručio razliku, a Isak Telin sa bele tačke postavio konačnih 3:0 za četvrtu pobedu u novoj sezoni.

Nema Lakazeta – nema problema! Lion se i bez najboljeg strelca iživljavao nad Monpeljeom i slavio rezultatom 5:1!

Nekadašnjem šampionu Francuske predstoji još jedna sezona puna teških momenata, a kako stvari stoje nije daleko ni gola bitka za ostanak u Ligi 1, jer Monpelje odavno nije ni naličje onog kluba od pre nekoliko godina.

Zato su Lavovi zagrizli jako i posle tri utakmice u kojim je osvojen samo jedan bod uradili mnogo toga pozitivnog kako bi povratili poljuljano samopouzdanje.

Čak je Monpelje prvi i poveo preko Sansona u 4. minutu, ali onda je direktan crveni karton Morgana Poatija potpuno okrenuo stvari. Tada su glavne uloge uzeli Nabil Fekir i Korentin Toliso i sa po dva gola u rasponu od 36. do 71. minuta srušili sve snove Monpeljea. Na kraju je petardu zapalio Maksim Korne i tako posle asistencije stigao do gola za totalnu demolaciju Monpeljea.

Liga 1, šesto kolo:

Utorak:

Lil - Tuluz 1:2 (1:1)
/Baša 34 - Tojvonen 12, 78/

Pari Sen Žermen - Dižon 3:0 (2:0)
/Lang 15ag, Kavani 27pen, Lukas Moura 67/

Sreda:

Nica - Monako 4:0 (2:0)
/Bajse 17, Baloteli 30, 68, Plea 86/

Olimpik Lion - Monpelje 5:1 (2:1)
/Fekir 36 penal, 57, Toliso 42, 71, Korne 75 – Sanson 4/

Anže - Kaen 2:1 (1:0)
/Ketkeofomfon 12, N'Doje 55 - Karamo 71/

Bastija - Nansi 0:0

Nant - Sent Etjen 0:0

Gengan - Lorijan 1:0 (0:0)
/Brijan 63/

Mec - Bordo 0:3 (0:1)
/Malkom 36, Labord 71, Telin 76 penal /

21.00 Ren - Olimpik Marselj

(FOTO: Action Images)


tagovi

Olimpik LionNicaNabil FekirMonakoMario BaloteliLiga 1Korentin TolisoFrancuskaEvropaBordo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara