""
""

NHL: Kakva noć za Blekhokse! Pogodak rukija za ulazak u istoriju!

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.02.13. | 10:06

Golom Brendona Sada tim iz Čikaga postao je rekorder najjače hokejaške lige na svetu

 

Kakva noć za hokejaše Čikago Blekhoksa! Izabranici Džoela Kvenevila postavili su rekord NHL lige kao tim sa najboljim startom u sezoni, a, uz to, postigli su bar po jedan gol na 17 uzastopnih utakmica, ovog puta u pobedi nad San Hoze Šarksima sa 2:1.

Izabrane vesti

Ruki Brendon Sad postigao je pobedonosni pogodak u trećoj četvrtini i tako nastavio pobednički niz svog tima, koji sada ima skor 14:0(3).
“Naterao sam njihovog defanzivca Brenta Bernsa da ode široko u polje, što sam uspeo da iskoristim, a onda sam, uz malo sreće, uspeo da savladam golmana Nijemija. Srećan sam zbog toga što sam postao deo istorije”, rekao je Sad.

Ekipa koja je prethodno držala rekord jesu Anahajm Daksi, koji su vezali 16 mečeva bez poraza u regularnom delu, i to na startu sezone 2006/2007. Čikago je sva tri poraza zabeležio posle izvođenja penala.
“Kada malo razmislim, baš je čudno što nismo izgubili nijedan meč u regularnom delu ove sezone.  Drago mi je što sam uspeo da dam svoj doprinos”, rekao je Viktor Stalber, koji je postigao prvi gol za Blekhokse na meču.

Tim iz Čikaga nije izgubio meč u regularnom toku još od 25. marta prošle godine, što znači da trenutno imaju niz od 23 utakmice.

Ovom pobedom Blekhoksi su zadržali prvo mesto u Zapadnoj konferenciji, diviziji Central, dok je San Hoze drugi tim divizije Pacifik.

U ostalim mečevima Pitsburg Pingvinsi su bili bolji od Florida Pantersa sa 3:1, a najzaslužniji za novi trijumf Pingvina bili su Met Niskanen i Dastin Džefri golovima u poslednjoj deonici.

U poslednjem susretu večeri Vankuver Kanuksi su pogotkom Dejla Vizea u poslednjoj deonici uspeli da savladaju Nešvil Predatorse sa 1:0. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Anahajm DaksČikago BlekhoksNHLPitsburg PingvinsVankuver Kanuks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara