""
""

Nevolja za Olimpijakos - juče uzeli titulu, danas je vraćaju?

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.17. | 19:10

Atinskom klubu preti oduzimanje bodova kolo pre kraja

Fudbalske afere i skandali nisu samo problem fudbalskih činilaca na ovim prostorima, u našoj Superligi. Duž cele istočne Evrope itekako ih ima, a valjda se ređe primećuju u senci liga petice u kojim se igra najkvalitetniji evropski fudbal.

Izabrane vesti

Tako u Grčkoj imamo krajnje čudno prvenstvo, koje je bilo dva puta suspendovano na samom početku zbog napada na sudije, ali se nekako “dovuklo” do same završnice. Ostalo je još jedno kolo, Olimpijakos ima šest bodova više u odnosu na PAOK, 44. titula u istoriji kluba se već slavi, ali…

Atinskim crveno-belima preti oduzimanje bodova, koje bi moglo značajno da zakomplikuje situaciju pred poslednju rundu, a za njega su zaslužni "lopovi". Naime, policija je utvrdila da su iz svlačionica na stadionu “Karaiskaki” nestali video snimci bezbedonosnih kamera.

Tačnije, najpre su samo dva dana nakon kontroverzne utakmice polufinala Kupa Grčke između Olimpijakosa i AEK-a izbrisani snimci sa utakmice u kojoj je bilo nereda navijača. Kamere koje pokrivaju miks zonu i svlačionice kontroliše klub, a ne policija, koja obično dugo čuva snimke incidenata, pa je jasno kako su "isparili".  

Pored tog materijala, nestali su i snimci sa utakmice Olimpijakos - Platanijas (2:1) od pre nekoliko nedelja na kojoj se nalaze dokazi o napadu navijača crveno-belih na gostujuće fudbalere u poluvremenu. Na tom meču, Olimpijakosovi ljudi su napali čak i sudije, koje su maltretirali, ali video materijal nije dostupan. 

Ipak, zbog ta dva incidenta, prenose grčki mediji, atinskom klubu preti oduzimanje bodova, što bi povećalo šanse solinskog PAOK-a da može da sruši sedmogodišnju dominaciju Olimpijakosa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Grčkameđunarodni fudbalOlimpijakosTitula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara