"Greška Fratelija"
"Greška Fratelija"

Neverovatna glupost golmana Avelina ostavila bivšeg šampiona u životu: Bolonja kuca na vrata Serije A (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.15. | 22:54

Pjerluiđi Frateli potpuno bezopasnu loptu poslao pravo na noge Danijelea Kača...

Greška FratelijaEmpoli i Sasuolo već su se odomaćili u Seriji A, od sledeće sezone pridružiće im se još dva autsajdera u vidu Karpija i Frozinonea, pa se stare fudbalske aristokrate na "čizmi" uzdaju u Bolonju, a sedmostrukog šampiona Italije sada još samo korak deli od povratka u elitu. Crveno-plavi su uspeli da pregrme polufinalni dvomeč baraža za promociju protiv Avelina, iako su u revanšu na svom Renato Dal’Ara izgubili sa 2:3.

U prvom meču je međutim Bolonja kao gost slavila sa 1:0, a u italijanskom plej-ofu gol na strani ne znači apsolutno ništa, već u tom slučaju odlučuje bodovni konto iz regularnog toka sezone što znači da je Avelinu posle poraza kod kuće večeras bila potrebna pobeda od makar dva gola razlike. I bili su Vukovi veoma blizu. Posle projektila Muse Saiba Konea za 3:2 u 84. minutu utakmice samo je još jedna lopta nedostajala u mreži protivnika.

Izabrane vesti

Nažalost po goste sa juga Italije Luiđi Kastaldi nije bio precizan kao saigrač nešto ranije, pa je u 93. minutu uspeo samo da uzdrma samo okvir gola. Ali nije ni Kastaldi kriv. Ako neko jeste onda je to bio Pjerluiđi Frateli među stativama.

Golman Avelina je naime u 51. mintuu katastofalno reagovao na jednu potpuno bezopasnu povratnu loptu i poslao je pravo u noge Danijelea Kača, a 31-godišnji napadač Bolonje poklon je oberučke prihvatio i sa nekih 25 metara lobom postigao taj drugi, ispostavilo se odlučujući pogodak domaćih.

Ali tu još nije kraj, pošto Bolonju očekuje i finale baraža u kome će se boriti sa Peskarom, koja je uprkos frenetičnoj podršci domaćih navijača odolela na gostovanju kod Vičence i remijem od 2:2 sačuvala gol prednosti iz prvog meča. Pamtiće se solo prodor Vičencinog Federika Moretija sa polovine terena do gola za 1:1, pamtiće se i koreografija navijača domaćeg tima pre početka meča. U finale će ipak Peskara, koja juri tek sedmu sezonu u Seriji A.

(FOTO: screenshoot, via Youtube)


tagovi

Serija AItalijaEvropaBolonjaAvelino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara