""
""

Neuništivi su! Uragan Juve prošao kroz Firencu za nastavak misije Tripleta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.15. | 22:42

Šampion u furioznom silu nadoknadio minus iz prvog meča, očitao lekciju Violi i plasirao se u finale Kupa Italije

Zna se ko je gazda na Čizmi! Juventusu jednostavno nema ravnog tima u Italiji! Imala je Fiorentina gotovo istorijsku šansu da posle pobede od 2:1 u prvom meču polufinala Kupa Italije večeras na prepunom Frankiju nanese štetu ljutom rivalu, ali je doživela katastrofu.

Izabrane vesti

Stara dama je odučila od fudbala Ljubičaste koji nisu znali šta ih je snašlo. Iako bez Teveza, Pogbe, Pirla, Bufona, Lihtšajnera, Alegrijev tim je održao čas fudbala Fiorentini koja je bila u naletu forme i pobedom od 3:0 nadoknadio minus iz prvog meča i plasirao se u finale nacionalnog kupa.

Imala je Fiorentina odličan rezultat iz prvog meča, imala je prednost domaćeg terena, vetar u leđa sa tribina, Salaha koji igra u vanserijskog formi u poslednje vreme, ali nije imala kvalitet da se suprostavi razgoropađenim gostima iz Torina.

Povratnik na teren Klaudio Markizio je oduzeo loptu  započeo akciju iz koje je Alesandro Matri postigao vodeći gol protiv bivšeg kluba. Na isteku prvog poluvremena, Roberto Pereira je pokupio otpadak posle lepog prodora i uadrca Alvara Morate i pretvorio ga u gol. Viola više nije mogla da se oporavi... Nastavio je Juve u istom stilu, a kada je Leonardo Bonući posle sat vremena zakucao loptu u mrežu na navacivanje iz kornera bilo je jasno da Stara dama ide u finale. Jedina mrlja je što u njemu neće moći da računa na Alavra Moratu koji je prestogo isključen u finišu meča.

Fiorentina je propustila prvu od tri, a možda i najbolju šansu da izbori plasman u Evropu i sledeće sezone. Ostaju joj još Liga Evrope i Serija A. Sa druge strane, Juventus je uz Barselonu, Bajern i PSŽ jedan od četiri kluba koji i dalje sanjaju triplu krunu. Stara dama je praktično obezbedila titulu u Seriji A, na korak je od osvajanja Kupa Italije, a ako bi osvojila i Ligu šampiona ponovila bi istorijski uspeh generacije Intera iz 2010. koja je osvojila čuvenu Tripletu.

Kup Italije - polufinale

Utorak: 
Fiorentina - Juventus 0:3 (0:2) - prvi meč 2:1
/Matri 21, Pereira 44, Bonući 59/

Sreda:
20.45: Napoli - Lacio - p4vi meč 1:1

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ARoberto PereiraLeonardo BonučiKup ItalijeJuventusItalijaFjorentinaEvropaAlvaro MorataAlesandro Matri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara