"Dijazov šut za 1:1 u 91. minutu"
"Dijazov šut za 1:1 u 91. minutu"

Neuništivi su! Dinosaurusi preživeli remek-delom u 91. minutu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.15. | 21:42

Tri minuta delilo je Karlsrue od povratka u elitu, ali je majstorija Marsela Dijaza u sudijskoj nadoknadi donela produžetke u kojima je Nikolaj Miler pogodio za ostanak Hamburga u Bundesligi

Dijazov šut za 1:1 u 91. minutuLedeno doba možda jeste odnelo dinosauruse sa lica zemlje, ali njihove fudbalske duplikate kao da ništa ne može da odvoji od Bundeslige. Hamburger je u trileru od revanša baraža za dopunu elite uspeo da posle gola u 91. minutu dođe do produžetaka, a potom u 115. matira Karlsrue i stigne do pobede od 2:1.

Ključan detalj je ipak bio ovaj prvi kojim je HSV krunisao potpunu ofanzivu na protivničkog gol posle vođstva previše opreznog domaćina. Samo tri od ukupno četiri minuta sudijske nadoknade su doduše delila Karlsrue od velikog uspeha, ali se tada u liku spasioca Hamburga ukazao Marselo Dijaz.

Izabrane vesti

Pre toga je Pjer-Mihael Lasoga uzdrmao stativu, Denis Dikmajer je bio nreprecizan sa peterca, pokušaj Joana Đurua je Manuel Gulde izbacio na gol liniji... Delovalo je da HSV ni bagerom ne bi mogao da loptu utera u mrežu. I onda taj 91. minut. Dijaz, koji je 2. februara stigao iz Bazela za 2.000.000 evra, maestralno je loptu poslao preko živog zida, Dirk Orlishauzen mogao je samo da je isprati pogledom.

Istog časa nestao je i elan u očima do tada strpljivog Karlsruea, koji je kao i tokom većeg dela sezone u kojoj je imao najsigurniju poslednju liniju u Cvajti nade polagao upravo u odbrambeni deo tim, loptu svesno prepustio protivniku i čekao šansu iz kontri.

I dočekao ju je. Rouven Henings, sa 17 golova najbolji strelac Cvajte u protekloj sezoni i čovek koji je pogodio i u prvom meču baraža (1:1), ovaj put se našao u ulozi plejmejkera i neuobičajenu rolu savršeno odigrao. Maestralan lob preko poslednje linije gostiju, Rajnhold Jabo, inače i član gradske skupštine Karlsruea, bio je brži od Slobodana Rajkovića i iz prve loptu proturio kroz noge Reanea Adlera.

HSV je bio na konopcima.

Ali odluka domaćih da u samom finišu meča parkiraju autobosu ispred svog gola ispostavilo se kao apsolutni promašaj. HSV nije imao izbora, krenuo je na sve ili ništa i u već pomenutom 91. minutu konačno došao do spasonosnog gola. Karlsrueu, timu koji je – pre no što ga je Bajern osakatio uzimanjem prvo Olivera Kana, a potom i Torstena Finka - zbog legendarnih 7:0 protiv Valensije u sezoni 1993/1994 zavredio nadimak Eurofajter, osvetilo se forsiranje antifudbala.

Kad je Dijaz pogodio u metu Hamburg je nanjušio slabost protivnika. Mnogo mirnije nego u regularnih 90 minuta, nastavio je da steže obruč oko protivnika i u 115. minutu stigao do cilja. Pohvale na račun Zoltana Stibera, koji je maltene kompletnu odbranu Karlsruea navukao na sebe, odložio loptu do Klebera Rajsa, a ovaj u srcu kaznenog prostora pronašao Nikolaja Milera.

Jedini tim koji je igrao svaku sezonu Bundeslige od njenog osnivanja 1963. opet je odoleo zubu vremena. Ne zovu ih džaba Dinosaurusi. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rouven HeningsNikolaj MilerNemackaMarselo DijazKarlsrueHamburgerEvropaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara