"Erik Abidal"
"Erik Abidal"

NEUNIŠTIVI ABIDAL: Posle 18 meseci pauze i transplatacije jetre ponovo u reprezentaciji!

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.08.13. | 16:00

Iako ga život u poslednjih nekoliko godina nije “mazio“, iskusni levi bek je uspeo da savlada sve prepreke, zbog čega se još jednom našao na spisku Didijea Dešampa

Erik AbidalSelektor Francuske Didije Dešamp objavio je spisak fudbalera koji će 14. avgusta izaći na megdan Đavolima iz Belgije u Briselu, a na istom se našao i... Erik Abidal! Neuništivi 33-godišnji levi bek se posle 18 meseci pauze, transplatacije jetre i teške borbe sa opakom bolešću vratio među Trikolore, što je oduševilo sve fanove iskusnog fudbalera Monaka. Poslednju utakmicu Abidal je odigrao 29. februara 2012. godine (prestupna godina).
“Nakon dugog razgovora s Erikom odlučio sam da je spreman za povratak u reprezentaciju. Poznata vam je njegova priča o raku i transplataciji jetre. I pored toga on je ovoga leta pojačao redove Monaka i u ovom trenutku je u sjajnoj formi. Njegova želja za nastupom u reprezentativnom dresu je velika“, rekao je Dešamp.

Podsetimo, Abidal je ovog leta napustio Barselonu posle šest godina, a iako je imao veliku želju da karijeru završi u katalonskom klubu, posle jedne vrlo emotivne konferencije za štampu odlučeno je da za klub i igrača bolje da stave tačku na saradnju. 

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Didije DešanErik AbidalEvropaFrancuskaMonakoFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara