""
""

Nesuđeni Partizanov Peruanac prešao u Hofenhajm

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.01.13. | 21:51

Luis Advinkula koji je pre dve godine bio želja kluba iz Humske, kompletirao je transfer u redove bundesligaša

 

Pre nepune dve godine, peruanski reprezentativac Luis Advinkula je bio želja Partizana i malo je nedostajalo pa da „peruanski Jusein Bolt“ dođe u Humsku. Kasnije se spkulisalo da je za njega zainteresovana i Zvezda, ali on ipak nije stigao u Srbiju.

Izabrane vesti

Za problematičnog krilnog fudbalera se tada pisalo da je veliki talenat, ali i da je imao probleme sa zakonom i nesportskim načinom života, zbog čega je od njega kasnije odustao i PSV Ajndhoven koji je takođe bio zainteresovan. Pre nešto više od godinu dana je došao u ukrajinsku Tavriju, ali se nije snašao, pa je posle šest meseci vraćen u domovinu na pozajmicu. Tamo je opet proigrao, ustalio se i u reprezentaciji Perua i kao nagrada je stigao transfer u nemački Hofenhajm. Advinkula je sa Hofenhejamom potpisao ugovor na tri i po godine i pridružio se u Bundesligi zemljacima Pizaru (Bajern), Farfanu (Šalke) i Zambranu (Ajntraht).

Za reprezentaciju Perua je do sada odigrao 20 mečeva, a u Hofenhajm dolazi kao pojačanje koje će pokušati da pomogne četi trenera Marka Kurca da izbegnu ispadanje u Cvajtu. 


tagovi

EvropaLuis AdvinkulaNemackaFK PartizanSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara