"Novi Novicki - Frenk Kaminski"
"Novi Novicki - Frenk Kaminski"

Nesuđeni Orao poslao već viđene šampione kući, Kžiževski ide po petu titulu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.04.15. | 10:43

Frenk Kaminski je sa 20 poena i 11 skokova najzaslužniji što Kentaki, prvi favorit fajnal fora NCAA lige, neće moći da se bori za titulu – 71:64

Novi Novicki - Frenk Kaminski

Momak koji se nedavno pominjao kao potencijalni srpski reprezentativac prva je zvezda ovogodišnje završnog turnira NCAA lige. Frenk Kaminski uspeo je u onome što su mnogi smatrali nemogućim – sa svojim Viskonsinom izbacio je Kentaki iz trke za titulu neverovatnom partijom u polufinalu – 71:64, a u borbi za sveti gral američke koledž košarke na putu mu stoji verovatno najveći trener u istoriji NCAA. U drugom polufinalu, Majk Kžiževski je sa Djukom stigao do svog devetog finala u karijeri pošto su Blu devilsi razbili Mičigen Stejt – 81:61.

Izabrane vesti

Iako je od početka Martovskog ludila Viskonsin igrao odlično, bio je potpuni autsajder protiv Kentakija koji je slovio za ubedljivo najvećeg favorita turnira na kojem su ovek moguće senzacije. Ipak, posle nekoliko godina jednom timu davane su ubedljivo najveće šanse, ali je Frenk Kaminski već otpisane Bedžerse doveo na korak od ostvarenja sna i osvajanja titule nacionalnih šampiona! Momak čije se ime dovodilo u vezu sa srpskom reprezentacijom glavna je priča u Americi pošto je sa 20 poena, 11 skokova, tri asistencije i dve blokade bio ubedljivo najzaslužniji za to što Vajldketsi napuštaju turnir pognutih glava. Pomoć je imao u Semu Dekeru koji je dodao 16, dok je dominantni Karl Entoni Tauns isto toliko ubacio za Kentaki, ali Divlje mačke se neće boriti za titulu.

No, daleko od toga da su Bedžersi odradili posao, jer ih u finalu čeka verovatno najslavniji i najomraženiji univerzitetski tim Amerike – Djuk Blu devilsi. Majk Križevski odveo je svoje učenike do finala pošto su razmontirali Mičigen Stejt – 81:81, a centar Džalil Okafor još jednom je pokazao zbog čega ga čeka jedno od prva tri mesta na narednom NBA draftu. Sjajni dugajlija postigao je 18 poena i sakupio je šest skokova, ali ga je saigrač Džastis Vinslou nadmašio sa 19 pogodaka i devet uhvaćenih lopti. S druge strane, Spartancima nije pomogao ni dabl-dabl Denzela Valentajna koji je sa 22 poena i 11 skokova bio najbolji pojedinac meča, ali uzalud sve. Kžiževski je došao do svog devetog finala i pokušaće da uzme peti naslov u karijeri. Ko zna bolje od njega  kako se osvajaju titule?

Dva Poljaka u borbi za jedan trofej usred Amerike – Frenk Kaminski ili Majk Kžiževski?

(FOTO: Action Images)


tagovi

MičigenKentaki VajldketsFrenk Kaminski JuniorDjuk Blu Devils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara