"Žervinjo"
"Žervinjo"

“Neozbiljni“ Đijangsu ispao iz igre, Žervinjo ide u klub od četiri MILIJARDE dolara!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.16. | 19:12

Hebei Nenada Milijaša sve agresivniji na tržištu

ŽervinjoNekada je Dalijan delio lekcije, ali vesti o kineskom fudbalu počele su da se šire po planeti tek kada je na scenu stupio Gvangdžou Evergrande sa svojim milionima. A onda ove zime eksplozija. Đijangsu je maltene monopolizovao naslovne strane u Italiji, a sada i Hebei Nenada Milijaša sve jače kuca na vrata velike fudbalske scene. Prema navodima iz Italije, saga sa selidbom Žervinja na Daleki istok završena je pristajanjem Rome da odobri transfer u Hebei za astronomskih 16.000.000 evra!

Korijere delo Sport navodi da su svi detaljni transfera utanačeni, da će i napadač iz Obale Slonovače biti bogato nagrađen za to što je izabrao Hebei ispred alavog Đijangsua. Doduše, i Luiz Adrijano je odbio Đijangsu, još je pitanje kakva će biti konačna odluka Fredija Guarina, ali Hebei je usmerio akciju isključivo na Žervinja i po svemu sudeći - dobio zvučno pojačanje.

Izabrane vesti

Hebei je, inače, u vlasništvu kompanije Čajna Forčjun Lend iz Pekinga čiji je kapital prema navoddima Forbsa procenjen na 4.100.000.000 dolara?! U timu 27 igrača Kineza, Milijaš - bio je i Miroslav Radović - Brazilac Edu, Norvežanin marokanskog porekla Abdurahim Ladžab.

Kineski predsednik Si Đinping već odavno pokušava da biznismene ohrabri da ulažu u fudbal. Vang Vensue, vlasnik pomenute kompanije, očigledno ga je poslušao. A gde je ogromna lova tu je i agencija Hestitufe Žorža Mendeša. Da li vas uopšte čudi što je on posrednik u Žervinjovom transferu?

Pratite MOZZART Sport i našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Serija ARomaKinaItalijaHebeiFredi Guarin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara