"Lista najnegostoljubijvijih klubova Evrope"
"Lista najnegostoljubijvijih klubova Evrope"

Neosvojive tvrđave su u Portu, Zagrebu, Dramenu, Madridu i Sarajevu?

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.09.13. | 13:21

Šalu na stranu – ovo su trenutno najnegostoljubiiji timovi Evrope

Lista najnegostoljubijvijih klubova EvropeOpet malo o statistici i bikiniju koji ipak sakrije ponešto. Naime, duel Porta i Vitorije Gimaraeš bio je, verovali ili ne, 75. uzastopni na stadionu Dragao na kojem Zmajevi nisu doživeli poraz! I pre nego što iko primeti - ne bi se to promenilo čak i da Pedro Proensa nije oštetio goste sviravši nepostojeći penal za Porto u samom finišu meča.

Ovde nije reč o pobeda,a već o mečevama bez poraza.

Izabrane vesti

Podstaknuti podvigom Porta, statističari kompanije Infostrada, koja se naziva liderom u polju sportskih podataka, izračunali su ko su preostali evropski timovi koji u nacionalnim šampionatima mogu da se diče takvom dominacijom na domaćem terenu.

Rezultati su nas zaista iznenadili, iako je sasvim jasno da su oni dobrim delom posledica nekonkurentnog takmičenja u određenim zemljama.

Tako se na drugom mestu liste našao zagrebački Dinamo, koji u HNL ligi na Maksimiru nije izgubio celih 50 utakmica što više govori o kvalitetu protivnika nego o moći Modrih.

Sledi norveški Stromgodset i njegov Marijenlist stadion (svaki dan nešto novo naučimo) sa 35 mečeva, a korak iza su madridski Real i (fanfare) sarajevski Željezničar sa 34 utakmice bez poraza na Grbavici?!

Porto je, ipak, daleko, daleko ispred svih.

(Infografik: Infostradalive.com)


tagovi

Dinamo ZagrebEvropameđunarodni fudbalPortoPortugalReal MadridStromsgodsetŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara