"Slavlje Pazaraca posle pobede nad Vojvodinom"
"Slavlje Pazaraca posle pobede nad Vojvodinom"

Nemanja Arsenijević: Ne znaš kakva je euforija u Pazaru, biće invazija na Ivanjicu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.03.14. | 14:18

"Biće teško, ne možemo ništa da obećamo, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da klub uvedemo u Evropu", kaže najbolji strelac Plavih i junak subotnje pobede nad Vojvodinom za MOZZART Sport

Slavlje Pazaraca posle pobede nad VojvodinomČudna je to sredina - prošle sezone Novom Pazaru je prvoligaški status visio o koncu, letos su Plavi jedva skrpili tim za Superligu, jesenas pokazali da je borba za opstanak za njih prošlost, a ovog proleća sa Gradskog stadiona gromoglasno najavljuju napad na Evropu. I imaju razlog za takav optimizam. Uz neprikosnovene beogradske večite rivale i senzaciju sa Banovog Brda u vidu Čukaričkog samo su još Novi Pazar i Voždovac (?!) u prvih pet prolećnih kola dvocifreni u broju osvojenih bodova.

Sakupili su ih po 10. Primera radi, četiri više od Radničkog iz Niša, Vojvodine, čak sedam od Jagodine... Grad sa Jošanice počeo je da sanja – Evropu!
"Ma ne možeš da znaš kakva je ovde euforija, ceo grad priča o fudbalu. Ali, moramo da spustimo loptu, da razmišljamo samo o tome kako da se ponavljamo iz uzakmice u utakmicu. Jeste, sad je i taj izlazak u Ligu Evrope izvodljiv, ali daleko je to od gotovog posla. Nemojmo da zaboravimo da smo u pet bodova i mi i Čukarički i Niš, Vojvodina i Jagodina... Svi smo sasvim blizu i biće tu velike drame i potpuno neizvesne trke. Ima još dosta vremena, još dosta međusobnih susreta. Mi čekamo Jagodinu i Čuku, putujemo za Niš u poslednjem kolu. Možemo samo da obećamo da ćemo dati sve od sebe", kaže za MOZZART Sport Nemanja Arsenijević, junak subotnje pobede nad Vošom u derbiju kola.

Izabrane vesti

Sa dva pogotka ukupni bilans podigao je na pet što ga čini najboljim strelcom Pazaraca. A bilo je tu i nekoliko asistencija, iznuđenih penala...
"Dosta mi znače golovi. Sa onim jednim u Kupu bilo ih je šest, plus tri ili četiri asistencije, ne sećam se više, ali najbitnije je da smo kao ekipa pokazali da smo ozbiljni i da možemo da konkurišemo za  mesto u vrhu. Na dobrom smo putu. Moram da se zahvalim saigračima, jer bez njih ništa ne bi bilo".

Novi trener Zoran Njeguš očigledno je umeo da nastavi tamo gde je stao Milan Milanović, koji je jesenas proglašen za najboljeg trenera Superlige, ali je odlučio da digne sidro.
"Njeguš je pre svega mnogo dobar čovek, ali i mlad i perspektivan trener. Ume da napravi dobru atmosferu u svlačionicu, a to nije mala stvar. Uostalom, rezultati stoje iza njega. U Srbiji je teško vezati i dve pobede, a kamoli tri".

Ipak, ako nešto odvaja Novi Pazar od ostalih superligaša to je frenetična podrška sa tribina zbog koje su Plavi na 10 ovosezonskih utakmica kao domaćini ostvarili čak osam pobeda, dok su samo Napredak i Partizan uspeli da izvuku živu glavu i kućama se vrate sa bodom u džepu.
"Stvarno može već da se priča o neosvojivoj tvrđavi", smeje se Arsenijević.
"Činjenica je da nije isto igrati pred 300 ili 500 ljudi, a da ne pričamo o tome koju razliku pravi 6.000 navijača koji nas podržavaju iz sveg grla i guraju tokom celih 90 minuta. Bez prestanka. Nema protivnika koji može da se oseća prijatno u takvoj situaciji".

Ono što bi Njeguševim pulenima trebalo da da dodatni impuls jesu i neki novi talasi sa Gradskog stadiona. Naime, predsednik Nedžad Dragolovčanin dogovorio je sa predstavnicima navijača da se manu bojkota, već da udruženim snagama napadnu Ligu Evropa. Preko Ivanjice!
"Čitam po novinama da im je predsednik obećao da će ubuduće biti i gostovanja. Nadam se da će tako biti. Pa to će biti invazija na Ivanjicu. A podrška će nam biti preko potrebna. Mnogi potcenjuju to gostovanje, ali i zbog atmosfera i zbog malog terena... Nije to uopšte lak meč", zaključio je Arsenijević

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaFK Novi PazarNemanja ArsenijevićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara