""
""

Nemačka na krovu Evrope!

Vreme čitanja: 1min | ned. 31.01.16. | 19:17

Nemački rukometaši su jedini poraz na šampionatu doživeli u prvoj fazi baš od Španaca i sad su im se debelo revanširali

Nemačka je prvak Evrope u rukometu! Panceri su u finalu šampionatu u Krakovu prosto pregazili selekciju Španije sa 24:17 (10:6) i osvojili drugu titulu kontinentalnog vladara u istoriji.

Izabrane vesti

Kaj Hefner i drugovi tako su stali uz rame legendarnoj generaciji nemačkih rukometaša iz 2004. godine koja je osvojila prvu titulu šampiona Evrope.

Večeras je sve bilo u znaku Pancera u Poljskoj. Očekivano, imali su veću podršku na tribinama hale Tauron u Krakovu, ali su i kontrolisali utakmicu od početka do kraja. Nemci su jedini poraz na šampionatu doživeli u prvoj fazi baš od Španaca i sad su im se debelo revanširali.

Od prvog gola Runea Damke do poslednjeg pogotka Tobijasa Rajhmana minut i po pre kraja utakmice, Nemci su znali šta žele i kako da dođu do toga.

Hefner je bio najbolji strelac Nemaca sa sedam pogodaka, Damke je dodao četiri, dok su Rajhman i Štefen Fet utakmicu završili sa po tri gola.  

Španci, čiji gol brani i Arpad Šterbik, jednostavno nisu imali odgovor na nemačke taktičke zamke, ali ni igrače raspoložene da zablistaju u velikom finalu.

Raul Entrerios predvodio je Crvenu furiju sa pet golova, a jedan manje postigao je Viktor Tomas

Pratite MOZZART i na našoj novoj Facebook stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijarukometNemackaep rukomet 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara