"Miroslav Kloze"
"Miroslav Kloze"

Kloze stigao Ronalda, ali Nemci više ne izgledaju nepobedivo

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.06.14. | 22:05

Gana odigrala 2:2 sa Pancerima i spustila četu Joahima Leva na zemlju

Miroslav KlozeFudbal je igra u kojoj Nemci pobeđuju bila je jedna od najčešće rabljenih floskula posle poigravanja sa Portugalijom i pobede od 4:0 na startu Mundijala. Pancere su odmah proglašavali za novog svetskog prvaka, ali im je Gana u subotu u Fortalezi pokazala da pravi izazovi tek predstoje. Remi od 2:2 za verovatno najpravedniji ishod drugog kola Grupe G.

Remi koji i jedne i druge ostavlja u igri za osminu finala i remi kojim su posle silnih uzbuđenja u razmaku od 20 minuta tokom kojih su pala sva četiri gola verovatno i jedni i drugi zadovoljni. Jer i jedni i drugi su bili na ivici ponora. I jedni i drugi su, takođe, pokazali da su ozbiljni timovi koje ne treba otpisivati pre vremena.

Izabrane vesti

Pritom, i jedni i drugi su od prvog sudijskog zvižduka igrali prilično dopadljiv, otvoren fudbal – fudbal na gol više, pa smo mogli da uživamo u lepoti igre. Vrlo lako moglo je da padne i mnogo više pogodaka, jer je maltene svaki napad donosio i novu šansu.

Ipak, goleadu je "tek" u 51. minutu otvorio Mario Gece na pas Tomasa Milera, strelca het-trika u pobedi nad Portugalijom, večeras u ulozi asistenta. Međutim, gotovo momentalno je uzvratio Andre Aju, da bi već u 64. na semaforu pisalo 2:1 u korist Gane pošto se u listu strelaca upisao i Asamoa Đan.

Ipak, da Nemci ostanu neporaženi pobrinuo se Miroslav Kloze, koji je samo dva minuta po ulasku u igru izjednačio na 2:2 postigavši svoj 15. gol na svetskim prvenstvima čime je izjednačio rekord legedarnog Brazilca Ronalda.

Kapa dole majstore!

 

NEMAČKA – GANA 2:2 (0:0)
/Gece 51, Kloze 71 - Aju 54, Đan 63/

Mesto: Fortaleza
Stadion: Žovernador Plasido Aderaldo Kastelo
Sudija: Sandro Riči (Brazil)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Dž. Boateng (od 46’ Mustafi), Mertesaker, Humels, Hovedes - Lam, Kedira (od 70’ Švajnštajger) - Ozil, Kros, Gece (od 69’ Kloze) – Miler.

GANA (4-2-3-1): Dauda - Aful, Boje, Mensah, Asamoa - Rabiju (od 78’ Badu), Muntari - Atsu (od 71’ Vakaso), K. Boateng (od 54’ Dž. Aju), A. Aju - Đan.

Pogledajte kako je tekao meč...

POČELO JE!!!

21.02 - Inače, selektor Pancera Joahim Lev na teren je izveo istih 11 koji su prethodno savladali Portugaliju sa 4:0. Poslednji put je to uradio na Svetskom prvenstvo 2010. posle pobede nad Engleskom od 4:1. Usledila je pobeda nad Argentinom od 4:0.

21.06 - Prva šansa na meču. Asamoa Đan je slabo zahvatio loptu posle pasa Kristijana Atsua.

21.11 - Uzvraćaju Nemci, ali je pokušaj Tonija Krosa izblokiran.

Manuel Nojer na delu21.12 - Atsu je raspoložen za igru! Sevnuo je njegov projektil sa nekih 20 metara, ali je Manuel Nojer bio oprezan. Gana, međutim, vrlo hrabra na početku meča.

21.17 - Raniji susreti ovih timova nagoveštavaju da će Nemcima biti potrebno strpljenje. Naime, Panceri su u susretima sa Ganom postigli sedam golova, ali nijedan pre 60. minuta.

21.19 - Mesut Ozil je odložio loptu Samiju Kediri, ali lak plen za Fatau Daudu.

21.21 - Još jednom prete Nemci i ponovo Ozil u ulozi pakera. Ali, Tomas Miler je izblokiran u poslednjem trenutku. Bio bi to siguran gol da nije.

21.28 - Lopta uglavnom između dva kaznena prostora. Više nego solidan otpor Gane, koja je potpuno ravnopravan otpor timu koji je pre samo nekoliko dana pregazio Portugaliju Kristijana Ronalda.

21.32 - Bombaaa!!! Još jedan dalekometni hitac Gane i ponovo je Nojer na mukama. Ali, još jednom izlazi kao pobednik. Šutirao je Suli Muntari i to silovito. Afrikanci su se razmahali.

21.37 - Volej Marija Gecea završava u naručju Daude. Gledamo potpuno otvorenu utakmicu.

21.41 - Za Nemce je nezgodno to što su napadači Gane mnogo brži od Humelsa i Mertezakera, pa Panceri sebi ne smeju da dozvole da bezglavo jurišaju napred i rivalu ostavljaju prostor za kontre. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!!!

Nema golova u prvih 45 minuta koji je protekao u otvorenoj igri. Gana je čak možda imala i bolje šanse, pošto su Kristijan Atsu i Suli Muntari pošteno namučili Manuela Nojera hicima iz daljine. Ali, i Nemci su nekoliko puta ozbiljno zapretili, a svi znamo da Pancerima proradi ubilački instinkt čim nanjuše krv pa afrička ekipa ne bi smela da se opusti.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!!!Džon Boje i Tomas Miler

22.04 - Izvršena je i prva izmena na terenu. Umesto Džeroma Boatenga u drugom poluvremenu za Nemce će igrati Škodran Mustafi, defanzivac Sampdorije.

22.09 - GOOOOL!!! Tomas Miler posle het-trika protiv Portugalije sada u ulozi asistenta. Savršen centaršut na glavu omalenog Marija Gecea, koji je pobegao čuvarima i matirao Daudu za vođstvo Pancera od 1:0.

22.12 - GOOOOL!!! Andre Aju poravnava rezultat! Centaršut sa desne strane, a Aju skače više od Škodrana Mustafija i šalje savršenu loptu iza leđa Nojera. Podsetimo, Mustafi je u igru ušao na poluvremenu.

22.20 - GOOOOL!!! Potpuni preokret Gane! Greška Filipa Lama, Asamoa Đan se stuštio ka Manuelu Nojeru i nepogrešivo tukao u gol! Ludilo!

22.28 - GOOOOL!!! Ludilo u Fortalezi. Miroslav Kloze je još jednom izjednačio rezultat i 15. golom na svetskim prvenstvima izjednačio rekord čuvenog Brazilca Ronalda.

22.36 - Vratili smo se na početak. Nemci imaju loptu nešto više u svojim nogama, ali se čini da posle svih silnih uzbuđenja u razmaku od samo 20 minuta ni jednima ni drugima ne bi bilo žao da se meč završi podelom plena.

Kvador Asamoa između Krosa i Lama22.39 - Dobar napad Pancera, ali je Filip Lam bez potrebe komplikovao i umesto da sam završi akciju probao je petom da uposli saigrače. Prilika odlazi u nepovrat.

22.43 - Velika šansa za Nemačku da dođe do tri boda, ali je pas Mesuta Ozila isečen na tri metra od nebranjene mreže. 

22.45 - Uzvraća na drugoj strani Džordan Aju. Brani Nojer.

22.47 - Ređaju se sada šanse kao na traci. Svaki napad je opasnost.

KRAJ!!!

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalJužna AmerikaBrazil2014GBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara